Måndag Mån 26 April Apr
Tisdag Tis 27 April Apr
Torsdag Tor 29 April Apr
Lördag Lör 11 September Sep
Torsdag Tor 16 September Sep
Lördag Lör 18 September Sep
Lördag Lör 25 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Idag 23 Oktober Okt
Tisdag Tis 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec

Varmt välkommen, Tom Kühnhackl!

12 augusti 2021 11:00
Pressrelease

Med 290 NHL-matcher och 2 Stanley Cup-vinster i bagaget ansluter han till Skellefteå AIK för jakten på fler titlar. "Det känns oerhört spännande då jag bara hört bra saker om ligan och klubben", säger forwarden. Vi säger varmt välkommen till Tom Kühnhackl!


Son till tyske hockeyikonen Erich Kühnhackl med uppväxt i staden Landshut påbörjades en framgångsrik karriär för den nu 29-årige Tom. Han fick snabbt chansen i prestigefyllda juniorligan OHL och tog den, vilket så småningom ledde till drafträttigheter hos Pittsburgh Penguins. Han växte med åren in i NHL-kostymen och hade en välförtjänt plats i de truppbyggen som tog hem två raka Stanley Cups. Därefter blev det en trade till Islanders och efter tre säsonger i New York står det klart att han tar flyttlasset österut för spel i Skellefteå AIK Hockey.

– Jag är riktigt taggad på att åka över och träffa laget! Det känns oerhört spännande då jag bara hört bra saker om ligan och klubben i synnerhet. Stefan (Loibl) har berättat att det är en hockeytokig stad med passionerade fans och det är något du älskar som spelare - att få komma till ett sådant ställe, säger Kühnhackl.

Tom har spenderat sommaren i Kanada där han kört isträning med junior- och proffsspelare. Han har totalt 6 NHL-säsonger på meritlistan och deltog även i hockey-VM med tyska landslaget senast. Nu vill han utveckla sitt spel ytterligare i Skellefteå AIK och SHL.

– Jag var lyckligt lottad i NHL genom att få chansen i så bra klubbar som Pittsburgh Penguins och New York Islanders. Där blev det en mer defensiv roll då jag var pålitlig i egen zon, stark i boxplay, blockerade mycket skott etc. Jag fick inte möjligheten att bidra så mycket offensivt så här vill jag lyfta det spelet och hjälpa laget över hela banan.

Erik Forssell, General Manager för Skellefteå AIK, kommenterar det senaste nyförvärvet:
– Det känns grymt kul att Tom är klar för oss. Han kommer hjälpa laget mycket. En lagspelare ut i fingerspetsarna som vunnit på högsta nivå. I NHL har han oftast spelat i en mer defensiv roll, och det kommer vi ha nytta av även hos oss, men vi tror att det finns mer att få ut ur hans offensiva förmåga. Han är hungrig och vill fortsätta vinna och utvecklas som spelare.

Avtalet med Tom Kühnhackl sträcker sig över säsongen 2022/2023.