Varmt välkommen, Michael Brandsegg-Nygård!
Publicerad: 2024-05-17
Pressrelease
Dagen till ära är vi glada att presentera en spelare från norska huvudstaden. Han kommer lastad med en stark Morasäsong och dubbla VM-uppdrag i bagaget. "Jag har hört mycket positivt om hur de utvecklar spelare och gör dem bättre, så det ska bli otroligt kul att få komma dit", säger han om sin nya klubb. Vi säger varmt välkommen till Skellefteå AIK, Michael Brandsegg-Nygård!

Michael är uppvuxen i Oslo och fostrad i Vålerenga. För två år sedan gick flyttlasset till Sverige för spel med Mora IK. Där blev det 38 poäng på 35 J20-matcher under första säsongen, samt A-lagsdebut vid 17 års ålder. Under fjolåret blev det snabbt en plats i allsvenska truppen och där tog han kliv ju längre säsongen gick. Han landade på 18 poäng på 41 grundseriematcher samt 10 poäng på 12 slutspelsmatcher, när Mora gick till semifinal. Mellan detta hann han med ett starkt JVM och i skrivande stund befinner han sig på hockey-VM i Tjeckien.

– Det är otroligt mäktigt. Jag får vara här i Prag med mycket folk på läktarna och det är såklart kul att spela mot de bästa i världen och få representera sitt land, säger han om upplevelsen.

När VM-äventyret är över väntar SHL för Michael, med spel i Skellefteå AIK kommande säsong.

– Det ser jag verkligen fram emot. Jag kommer ju till ett lag som vann SM förra säsongen. De har alltid varit ett bra lag och jag har hört mycket positivt om hur de utvecklar spelare och gör dem bättre, så det ska bli otroligt kul att få komma dit.

Just talangutvecklingen, i kombination med träningskulturen, är något Brandsegg-Nygård lyfter fram som nycklar bakom beslutet att bli svartgul spelare.

– Ja, det är huvudanledningen skulle jag säga. Jag har hört mycket positivt om hur de sköter träningen på och utanför isen. De spelar en rolig hockey och är otroligt skickliga på att utveckla unga spelare.

Michael fyller 19 år i höst och kommer som sagt norrut med en stark säsong i ryggen och massa berikande erfarenheter. 

– Det har varit en otroligt kul säsong. Mycket spännande som hänt och nu är ju även draften i sommar, som jag ser mycket fram emot. Jag har haft en bra utveckling i Mora genom säsongen och upplevt mycket med landslaget.

Avslutningsvis får han sätta ord på vad han vill lyfta in i Skellefteå AIK, säsongen 24/25.

– Jag vill bidra med energi till laget. Spela fysiskt, jobba hårt och förhoppningsvis hjälpa laget framåt samt vara stabil bakåt. Bara ha kul och sprida mycket glädje i laget. 

GM Forssell om att plocka in Brandsegg-Nygård:
– Det känns jättekul att Michael valt att komma till Skellefteå. Det är en ung spelare som redan ligger långt fram med mycket. Han kombinerar en hög skicklighet med tävlingsinstinkt och hårt jobb. Han kommer från en stark säsong i Mora där han, framför allt under andra halvan, visade hur duktig han är. Tillsammans med Michael ska vi göra allt för att vinna guld igen.

Avtalet med Michael Brandsegg-Nygård sträcker sig över säsongen 2024/25.

FAKTA//Michael Brandsegg-Nygård

Född: 5 oktober 2005 i Oslo.
Position: Forward.
Längd/vikt: 186 cm/90 kg.
Fattning: Höger.
Stats, HockeyAllsvenskan 23/24: 41 matcher, 8 mål, 10 assist.
Stats, allsvenska slutspelet 2024: 12 matcher, 4 mål, 6 assist.
Stats, landslagsuppdrag 23/24: 23 matcher, 17 mål, 6 assist.

STOLTA HUVUDSPONSORER
SAMARBETSPARTNERS