Måndag Mån 26 April Apr
Tisdag Tis 27 April Apr
Torsdag Tor 29 April Apr
Lördag Lör 11 September Sep
Torsdag Tor 16 September Sep
Lördag Lör 18 September Sep
Lördag Lör 25 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Tisdag Tis 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec

Varmt välkommen, Jayce Hawryluk!

3 september 2021 11:30
Pressrelease

Högerfattad från Kanada med förmågan att spela både center och vinge. Han kommer laddad med 3 NHL-säsonger i bagaget. "Mitt huvudmål denna säsong: att vinna med Skellefteå", säger han. Vi säger varmt välkommen till Jayce Hawryluk!


Hawryluk kommer närmast från Vancouver där han gjorde 30 NHL-matcher under fjolårssäsongen. Det blev 5 poäng totalt, men dessförinnan gjorde han succé i Ottawa med 7 poäng på 11 matcher. Backar vi bandet ytterligare befann han sig i Floridas organisation där han jobbade sig upp genom AHL-ledet och så småningom fick chansen i världens högst rankade liga. Nu tar han med sig allt detta till SHL för spel i Skellefteå AIK denna säsong.

– Jag är supertaggad! Det är ett ställe jag aldrig besökt så jag ser verkligen fram emot att komma dit. Jag har bara hört bra saker om organisationen och om laget så det gjorde beslutet enkelt. Så vi ser fram emot det, jag och min flickvän. Det blir en helt ny upplevelse så det ska bli jättekul, säger Jayce.

25 år gammal befinner han sig i ett bra skede i sin karriär. Nu vill han vidareutveckla sitt spel i svart och gult.

– Jag har spelat professionellt i fem år nu och var du än spelar samlar du på dig nya erfarenheter som du kan ta med dig och applicera på dina kommande utmaningar. Jag har samlat på mig massa erfarenhet som jag nu tar med mig och blickar framåt med planen att fortsätta spela och utveckla mitt spel.

Jayce ansluter till laget under nästa vecka. Han har tydligt uppsatta mål inför detta SHL-äventyr och är ivrig på att få köra igång.

– Jag vill visa upp mina kunskaper. Bara åka ut, spela hårt, njuta av det och framför allt vinna. Det är mitt huvudmål denna säsong: att vinna med Skellefteå. Om vi kan uppnå det är jag övertygad om att den personliga utvecklingen kommer med resans gång. Man måste bara vara fokuserad och jobba hårt gemensamt mot det uppsatta målet.

Erik Forssell, General Manager för Skellefteå AIK, kommenterar det senaste nyförvärvet:
– Det känns jättekul att göra klart med Jayce. En duktig allroundspelare som vi tycker behärskar många delar av spelet. Har visat i AHL att han kan vara en producerande offensiv spelare, men har även många bra defensiva egenskaper. Han kommer vara användbar för oss på många sätt.

Avtalet med Jayce Hawryluk sträcker sig över säsongen 2021/2022.