Varmt välkommen, Jayce Hawryluk!
Publicerad: 2021-09-03
Pressrelease
Högerfattad från Kanada med förmågan att spela både center och vinge. Han kommer laddad med 3 NHL-säsonger i bagaget. "Mitt huvudmål denna säsong: att vinna med Skellefteå", säger han. Vi säger varmt välkommen till Jayce Hawryluk!

Hawryluk kommer närmast från Vancouver där han gjorde 30 NHL-matcher under fjolårssäsongen. Det blev 5 poäng totalt, men dessförinnan gjorde han succé i Ottawa med 7 poäng på 11 matcher. Backar vi bandet ytterligare befann han sig i Floridas organisation där han jobbade sig upp genom AHL-ledet och så småningom fick chansen i världens högst rankade liga. Nu tar han med sig allt detta till SHL för spel i Skellefteå AIK denna säsong.

– Jag är supertaggad! Det är ett ställe jag aldrig besökt så jag ser verkligen fram emot att komma dit. Jag har bara hört bra saker om organisationen och om laget så det gjorde beslutet enkelt. Så vi ser fram emot det, jag och min flickvän. Det blir en helt ny upplevelse så det ska bli jättekul, säger Jayce.

25 år gammal befinner han sig i ett bra skede i sin karriär. Nu vill han vidareutveckla sitt spel i svart och gult.

– Jag har spelat professionellt i fem år nu och var du än spelar samlar du på dig nya erfarenheter som du kan ta med dig och applicera på dina kommande utmaningar. Jag har samlat på mig massa erfarenhet som jag nu tar med mig och blickar framåt med planen att fortsätta spela och utveckla mitt spel.

Jayce ansluter till laget under nästa vecka. Han har tydligt uppsatta mål inför detta SHL-äventyr och är ivrig på att få köra igång.

– Jag vill visa upp mina kunskaper. Bara åka ut, spela hårt, njuta av det och framför allt vinna. Det är mitt huvudmål denna säsong: att vinna med Skellefteå. Om vi kan uppnå det är jag övertygad om att den personliga utvecklingen kommer med resans gång. Man måste bara vara fokuserad och jobba hårt gemensamt mot det uppsatta målet.

Erik Forssell, General Manager för Skellefteå AIK, kommenterar det senaste nyförvärvet:
– Det känns jättekul att göra klart med Jayce. En duktig allroundspelare som vi tycker behärskar många delar av spelet. Har visat i AHL att han kan vara en producerande offensiv spelare, men har även många bra defensiva egenskaper. Han kommer vara användbar för oss på många sätt.

Avtalet med Jayce Hawryluk sträcker sig över säsongen 2021/2022.

Samuel Söderlund
STOLTA HUVUDSPONSORER
SAMARBETSPARTNERS