Ohlsson förlänger
Publicerad: 2022-03-17
Pressrelease
En erfaren tränare som både anammat och förädlat föreningens filosofi. Nu står det klart att han ska göra det i ytterligare två säsonger. "Jag trivs väldigt bra i föreningen", säger Robert Ohlsson – som har förlängt till 2025!

Ohlsson anslöt till Skellefteå AIK inför säsongen 21/22 med åtta SHL-säsonger i bagaget och fick huvudansvaret i en kvartett med Pierre Johnsson, Andreas Falk och Krister Holm. De har tillsammans jobbat ihop en stark grupp, i såväl tränarrummet som omklädningsrummet. Robert har coachat vårt herrlag med bravur och ska nu fortsätta göra det över ytterligare två säsonger, utöver hans ursprungliga kontrakt som sträckte sig till 2023.

Robert Ohlsson, huvudtränare för Skellefteå AIK, om att stanna i klubben till 2025:
– Ett: jag känner att jag har en väldigt bra chans att vinna i Skellefteå AIK. Därför tog jag jobbet. Jag flyttade upp hit för att det var en utmaning och för att jag vill ha chansen att vinna. Jag känner att här finns en trupp som gör detta möjligt. Det finns här i år och jag ser att det finns även i framtiden. Vi kommer ha starka lagbyggen, och det ger mig en framtidstro att man har chansen att vinna här varje år. Två: jag trivs väldigt bra i föreningen. Jag tycker att det finns väldigt bra möjligheter till att bedriva en bra verksamhet. Tre: jag trivs i stan också. Familjen har rotat sig här så det känns bra.

Erik Forssell, General Manager för Skellefteå AIK, om att förlänga med Ohlsson:
– Det känns riktigt bra att tidigt göra klart med en viktig position för flera år framåt. Robert har gjort det väldigt bra hittills och har som ny tränare på ett bra sätt hanterat balansen i att förvalta det Skellefteå AIK står för sedan tidigare och har samtidigt kunna addera egna nya saker till föreningen. Han passar bra in i hur vi vill träna, spela och utveckla spelare. Detta är bra för vår kontinuitet och skapar förutsättningar för god utveckling framåt.

Det nya avtalet med Robert Ohlsson sträcker sig över säsongen 2024/2025.

Samuel Söderlund