Varmt välkommen, Marcus Eriksson!
Publicerad: 2024-05-06
Pressrelease
Efter 12 säsonger i HockeyAllsvenskan med stark produktion och den senaste som poängkung står det nu klart att han ska få göra SHL-debut - och det i vår svartgula tröja. "Jag är otroligt glad att Skellefteå AIK ger mig den här chansen", säger den 38-årige forwarden. Vi säger varmt välkommen till Marcus Eriksson!

Eriksson, som fyller 39 i sommar, är född och uppvuxen i Norrköping där han även spenderat större delen av sin hockeykarriär. Under totalt 19 säsonger, varav 11 i HockeyEttan samt 8 i HockeyAllsvenskan, har han öst in poäng för sin moderklubb och under fjolåret blev han även poängkung i den sistnämnda serien. Det året tillbringades i Södertälje Sportklubb där han stod för 59 poäng på 50 seriematcher och utnämndes till både Årets Forward och Årets MVP i HockeyAllsvenskan. Nu står det klart att denne MVP tar flyttlasset norrut för sitt första framträdande i SHL, med kontrakt hos Skellefteå AIK över kommande säsong.

– Detta är givetvis något jag ser fram emot otroligt mycket och som ska bli jäkligt kul. Det är ju något man alltid drömt om, att få spela i SHL. Något som man inte kanske haft i tankarna tidigare, då man vet att man börjat komma till åren, men jag är otroligt glad att Skellefteå AIK ger mig den här chansen och jag ser verkligen fram emot det jättemycket, säger Marcus.

Trots urstarka siffror över lång tid har Eriksson ändå valt att stanna kvar i hemmaklubben Vita Hästen, och här förklarar han bakgrunden till detta samt hur beslutet föll på att nu ta steget upp till SHL.

– Det har väl egentligen varit en optimal situation för mig i Norrköping med familjen, så jag har inte velat flytta och dra upp allt det, men jag blev pappa när jag var rätt ung så nu tycker jag det är ett bättre läge att kunna göra en sån sak. Barnen är större nu så inte samma behov av mig som när de var mindre. Nu var jag i Södertälje ifjol, det var kort avstånd och jag pendlade, men jag känner ändå att det kommer fungera med detta då familjen står bakom och är med på att jag kommer vara borta mycket. De är glada att jag får den här chansen och för mig blev det en självklarhet att ta den när den kom.

Han kommer som sagt till Skellefteå med sin bästa säsong i karriären bakom sig och nu vill den spelskickliga forwarden vidareutveckla sitt spel i svart och gult.

– Det var en otroligt kul säsong för mig, med allt som hände och att mitt spel var bra, så jag ska försöka ta med mig det spel jag hade under större delen av säsongen. Jag tycker att jag hade en jämnhet i mitt spel som varit bättre än tidigare säsonger, sedan har jag full respekt för att det är en nivå upp och att det kommer krävas att man är ännu bättre – så det är bara att försöka jobba på det.

GM Forssell om att plocka in Eriksson:
– Det ska bli otroligt kul och spännande att se Marcus i vårt lag nästa säsong. Han har varit bra i Allsvenskan under många år och trots att han är 38 år så kommer han från sitt livs bästa säsong. Med vår centersida vet vi att vi kommer kunna ge honom en bra omgivning där han kan hjälpa oss med sina styrkor i spelet, där framför allt hans passningsspel sticker ut.

Avtalet med Marcus Eriksson sträcker sig över säsongen 2024/25.

FAKTA//Marcus Eriksson

Född: 20 augusti 1985 i Norrköping.
Moderklubb: HC Vita Hästen.
Position: Forward.
Längd/vikt: 185 cm/90 kg.
Fattning: Vänster.
Stats, HockeyAllsvenskan: 525 matcher, 131 mål, 292 assist (flest poäng genom tiderna).

STOLTA HUVUDSPONSORER
SAMARBETSPARTNERS