Skellefteå AIK förstärker backtruppen
Publicerad: 2023-02-11
Skellefteå AIK laddar upp inför kommande slutspel med att ta in ytterligare en back i truppen. Det är 24-årige Linus Högberg som närmast kommer från spel i AHL. Varmt välkommen Linus!

Stockholmsfostrade Högberg draftades 2016 av Philadelphia Flyers och spelade SHL-hockey med Växjö Lakers under fyra säsonger (2016-2020) innan flyttlasset gick över Atlanten där han mestadels spelat för Lehigh Valley Phantoms i AHL.

När han nu vänder hemåt mot Sverige igen så föll valet på Skellefteå AIK. Vilket enligt honom själv var ett enkelt val.
– De visade tidigt intresse då vi sökte efter nåt alternativ, och det är ett väldigt bra lag. Jag känner att jag vill vara med på resan som ser väldigt lovande ut här. Det var intressant redan från start då de hörde av sig.

Vad kan du tillföra i truppen?
– Jag är en tvåvägsback, som kan göra det mesta på isen från bra uppspel till bra försvarsspel och kanske göra lite framåt också, säger Högberg.

Hur känns det att komma tillbaka till SHL?
– Det känns kul! Nu har jag varit här borta i två och ett halvt år så jag känner mig jäkligt taggad på att komma tillbaka till Sverige och spela i AIK.

Erik Forssell, General Manager för Skellefteå AIK, om att få in Linus i truppen:
– Känns kul att göra klart med Linus! Han har bra erfarenheter från några år i Nordamerika. – När vi tar in en spelare så här sent på säsongen så känns det bra att han kommer med erfarenhet från SM-slutspelet. Han kommer att göra vår backsida både bättre och bredare.

Kontraktet gäller för resten av säsongen.

Anna Hägglund
STOLTA HUVUDSPONSORER
SAMARBETSPARTNERS