Lindvall förlänger!
Publicerad: 2022-02-13
Pressrelease
Han är född och uppvuxen i stan – med ett bultande svartgula hjärta. Det har nu slagit för 3 nya år i Skellefteå AIK Hockey. "Det är något speciellt med att spela för klubben i ens hjärta", säger Gustaf Lindvall som förlängt sitt kontrakt till 2026.

Gustafs färdigheter som målvakt talar lite för sig själva. En räddningsprocent på ca 92 i snitt över sex SHL-säsonger samt priset som årets målvakt i ligan 19/20, med den ständiga viljan att utvecklas. Morö Backe-sonen har växt fram till en av SHL:s främsta målvakter och belönades dessutom med en plats i Tre Kronor tidigare denna säsong. Han är en fältherre mellan stolparna och älskar Skellefteå AIK, som han nu valt att förlänga med ytterligare tre år (utöver hans nuvarande kontrakt som sträcker sig till 2023).

Gustaf Lindvall, målvakt i Skellefteå AIK, om att stanna i klubben till 2026:
– Jag är född och uppvuxen i stan och det är något speciellt med att spela för klubben i ens hjärta. Allting betyder lite mer, varje räddning betyder lite mer. Få se vänner och bekanta på läktaren under matcherna och få spela för den svartgula tröjan, och vara i Skellefteå AIK, är ju vad jag drömt om sedan jag var liten – så det känns fantastiskt.

Erik Forssell, General Manager för Skellefteå AIK, om att förlänga med Lindvall:
– Det känns mycket kul att göra klart med Gustaf. Det ger oss trygghet över tid på en viktig position. Hans prestationer på isen och hans sätt att vilja bli bättre varje dag hjälper vårt lag och kommer kunna bidra till att vi kan tävla om SM-guldet de närmaste åren.

Det nya avtalet med Gustaf Lindvall sträcker sig över säsongen 2025/2026.

Samuel Söderlund