Varmt välkommen, Anton Olsson!
Publicerad: 2022-04-20
Pressrelease
19 år men redan två fulla SHL-säsonger på meritlistan. En rejäl, draftad, JVM-back med iver att fortsätta utvecklas. "Tufft och bra defensivt men samtidigt få med det offensiva och bara spela mitt spel", är vad han vill lyfta in till lagbygget. Välkommen till Skellefteå AIK, Anton Olsson!

Olsson är född i Helsingborg men fostrad i Malmös organisation, från U16 och uppåt. Han stack ut tidigt med sina defensiva färdigheter som även gav möjligheten till SHL-spel redan vid 16 års ålder. Därefter har han fortsatt ta kliv och har varit en del av Malmös backbesättning de senaste två säsongerna. Han blev dessutom vald i tredje rundan av draften 2021, samt uttagen i senaste JVM-truppen. Dessa erfarenheter plockar han nu med sig till Norrland för spel i Skellefteå AIK de kommande två säsongerna.

– Det ska bli sjukt kul att komma till Skellefteå. En ny utmaning som jag ser fram emot, säger Anton.

"Ett bra val att byta till Skellefteå"

Han lyfter fram spelarutveckling som en av anledningarna till att valet föll på just Skellefteå.

– Just att de är så bra på att få fram talanger, och har varit det genom åren, gjorde att det kändes som ett bra val att byta till Skellefteå.

Anton ser som sagt fram emot sin nya utmaning och vill fortsätta utveckla sitt spel i svart och gult.

– Jag har två SHL-säsonger bakom mig så jag tar med mig det och vill bygga vidare på det jag byggt upp i Malmö. Jag vill bidra med mitt spel. Tufft och bra defensivt men samtidigt få med det offensiva och bara spela mitt spel.

Erik Forssell, General Manager för Skellefteå AIK, om att få in Anton till lagbygget 22/23:
– Det känns bra att göra klart med Anton. En ung spelare som hunnit med mycket för sin ålder. Vi hoppas kunna hjälpa honom i sin utveckling som allroundback.

Avtalet med Anton Olsson sträcker sig över säsongen 2023/2024.

Samuel Söderlund