Lördag Lör 7 Januari Jan
Onsdag Ons 11 Januari Jan
Torsdag Tor 12 Januari Jan
Fredag Fre 13 Januari Jan
Lördag Lör 14 Januari Jan
Torsdag Tor 19 Januari Jan
Lördag Lör 21 Januari Jan
Söndag Sön 22 Januari Jan
Torsdag Tor 26 Januari Jan
Lördag Lör 28 Januari Jan
Söndag Sön 29 Januari Jan
Tisdag Tis 31 Januari Jan
Torsdag Tor 2 Februari Feb
Lördag Lör 4 Februari Feb
Tisdag Tis 14 Februari Feb
Torsdag Tor 16 Februari Feb
Lördag Lör 18 Februari Feb
Tisdag Tis 21 Februari Feb
Torsdag Tor 23 Februari Feb
Lördag Lör 25 Februari Feb
Tisdag Tis 28 Februari Feb
Torsdag Tor 2 Mars Mar
Lördag Lör 4 Mars Mar
Tisdag Tis 7 Mars Mar
Torsdag Tor 9 Mars Mar
Måndag Mån 1 Maj Maj

Varmt välkommen, Linus Söderström!

9 juni 2022 11:00
Pressrelease

Skellefteå AIK Hockey har gjort klart med en ny målvakt på herrsidan. Unge men meriterade Linus Söderström ansluter från finska Ässät. "Man har alltid haft respekt för Skellefteå, för sättet man jobbar på och vad man åstadkommit över tid", säger han. Välkommen, Linus!


Söderström fyller 26 i augusti men har redan hunnit samla på sig rikligt med erfarenhet. Han var bland annat en gigant i målet när HV71 vann SM-guld 2017 då han spelade ihop en räddningsprocent på 94,3 i grundserien samt 92,2 i slutspel. Han draftades av New York Islanders 2014 och hämtades över 2018. Därefter blev det en sejour i Finland och två år med stort förtroende i Ässät. Nu går alltså flyttlasset från Björneborg upp till Skellefteå för spel i SHL kommande säsong.

– Det känns häftigt och jag ser fram emot möjligheten. Man har alltid haft respekt för Skellefteå, för sättet man jobbar på och vad man åstadkommit över tid. Det ska bli grymt kul att få komma upp och bli en del av organisationen kommande säsong, säger Linus om sin nya klubb.

21/22 var en säsong med både höga toppar och djupa dalar men allt som allt beskriver han det ändå som en berikande erfarenhet.

– Det var en väldigt stökig säsong där det fanns mycket man kan dra lärdom av, både som spelare och människa. Att försöka minska avståndet mellan ens förväntningar och verklighet tar jag med mig, även vikten av att lägga ned tid på de mindre detaljerna och ha en tydlig spelidé som man bygger över tid.

Nu ser Linus fram emot en återkomst i SHL där han ser möjligheten att växa ytterligare.

– Det finns en del områden jag vill spetsa till lite mera. Lägga lite extra fokus på farten eftersom det går snabbare i SHL än vad det gör i Liiga.

Krister Holm, målvaktstränare för Skellefteå AIK:s herrlag, om Linus Söderström:
– En välskolad, lugn målvakt som gör det väldigt enkelt. Relativt erfaren trots sin ålder. Både vunnit SM-guld, spelat två JVM samt spelat i Nordamerika. Gjort det bra i Finland och i ett lag som haft det tufft i ligan har han ändå varit en viktig pjäs och spelat mycket. Väldigt lugn i målet och spelar väldigt samlat.

Avtalet med Linus Söderström sträcker sig över säsongen 2022/2023.