A-lagskontrakt för Vesterlund
Publicerad: 2024-05-07
Pressrelease
Lukas Vesterlund anslöt till Skellefteå AIK:s J18 inför säsongen 20/21. Där jobbade och växte forwarden - så pass hårt att han nu spelat till sig ett A-lagskontrakt. "Det är en barndomsdröm. Jag har följt Skellefteå AIK ända sen jag var här på hockeyskola som liten", säger han.

Vesterlund kommer ursprungligen från Härnösand och har hemstadens AIK som moderklubb. Han fyllde 20 i februari och gjorde sin sista juniorsäsong i Skellefteå AIK under 23/24. Den landade på 35 poäng på lika många matcher och utöver det blev det 22 framträdanden i SHL. Där har han imponerat från första stund och han fick även kröna det hårda arbetet med sitt första SHL-mål, som kom borta mot Örebro, samt dubbla SM-guld. Nu står det klart att han spelat till sig en plats i A-laget över kommande säsong.

– Det känns helt fantastiskt, det är en barndomsdröm. Jag har ju följt Skellefteå AIK ända sen jag var här på hockeyskola som liten och har alltid velat spelat här, så det känns oerhört roligt att få ett A-lagskontrakt. 

Kontraktet sträcker sig över kommande säsong och resan dit har inte varit spikrak för Lukas.

– Det har varit lite upp och ner. Jag har dragits med mycket skador, framförallt nu på slutet, men samtidigt blir det ju ett kvitto på att man gjort bra saker när man varit hel och fräsch. 

GM Forssell om att skriva kontrakt med Vesterlund:
– Lukas har gjort en väldigt bra säsong och även fått prova på SHL-spel. Tyvärr blev han ju skadad och kunde inte vara med något på isen under slutspelet men det är en fartfull och kraftfull spelare med väldigt mycket energi ute på isen, så det ska bli spännande att följa hans utveckling hos oss.

Avtalet med Lukas Vesterlund sträcker sig över säsongen 2024/25.

STOLTA HUVUDSPONSORER
SAMARBETSPARTNERS