Linus Lindström förlänger
Publicerad: 2023-01-03
SHL
Han kommer från stan och är fostrad i de egna leden – nu står det klart att han blir Skelleftebo i två år till. “Det känns som jag kan utvecklas här och så vill jag ju vinna här så det är kul att bli kvar”, säger Linus Lindström som förlängt sitt kontrakt till 2025.

Linus, som fyller 25 till helgen, har Skellefteå AIK som moderklubb och har gått genom alla leden upp till A-laget där han nu gör sin sjunde säsong. Han har gått och blivit en skicklig SHL-spelare med ett vasst skott och stenhårt jobb som exempel på hans hockeypersonlighet. Lindströms skoningslösa jobb i boxplay har satt exempel för hur den spelformen ska spelas och hans pucktäckningar är i sann Pontus Petterström-anda. Detta ska vi nu få se mer av då det står klart att han förblir Skellefteå AIK-spelare över ytterligare två säsonger.

– Det känns skönt! Jag trivs bra här. Ett roligt lag, vi har riktigt roligt, och det känns som jag kan utvecklas här och så vill jag ju vinna här så det är kul att bli kvar, säger Linus.

Skellefteåsonen Lindström har ett stort svartgult hjärta och är onekligen glad över att stanna kvar i stan.

– Man har ju följt Skellefteå AIK hela uppväxten så man vill ju vara kvar här och vinna här, sedan har man ju många kompisar i laget och familjen bor här så det är skönt att vara kvar.

GM Forssell om att förlänga med Linus:<br< – Det känns riktigt kul att göra klart med en egen kille som Linus. Han har fortsatt att ta kliv de senaste åren och vi tror att det finns ännu mer att hämta de närmaste åren. Hans sätt att alltid spela för laget i alla lägen sticker verkligen ut och gör att han är väldigt viktig för vårt lag.

Det nya avtalet med Linus Lindström sträcker sig över säsongen 2024/2025.

Maja Olsen