Skellefteå AIK hyllar nr 21 i unikt matchställ
Publicerad: 2022-09-15
Pressrelease
Som en del av hyllningen till Jimmie Ericsson och en symbol för epitetet Guldstaden har vi tillsammans med CCM tagit fram en särskild matchdräkt som herrarna ska bära vid lördagens SHL-premiär.

Jimmie Ericssons bedrifter i Skellefteå AIK-tröjan går bortom räkning men vad som etsat sig fast lite extra hos många supportrar är guldåren 2013 och 2014. I enlighet med dessa guldår och bygdens koppling till guld har vi, tillsammans med CCM, tagit fram en särskild matchdräkt med inspiration av detta. Denna dräkt ska herrlaget bära vid sin seriepremiär mot Malmö på lördag.

– Denna unika händelse där vi pensionerar ett tröjnummer för första gången vill vi, på alla sätt vi kan, göra minnesvärd för våra supportrar. Med den här reklamfria dräkten vill vi sätta allt fokus på Jimmies fantastiska karriär, säger Skellefteå AIK:s marknads- och försäljningschef Håkan Billing.

En replika av tröjan kommer finnas till försäljning från och med matchdagen 17 september. Ett antal signerade exemplar finns endast i arenashoppen. Osignerade kommer finnas hos Intersport. OBS! Begränsat antal.

Samuel Söderlund