Miranda Dahlgren första spelare att skriva på
Publicerad: 2024-04-09
För exakt en månad sedan säkrade Skellefteå AIK för första gången en plats i damhockeyns finrum. Med på resan från starten 2017 var målvakten Miranda Dahlgren, som nu är den spelare som blir först att skriva SDHL-kontrakt med klubben. ”För mig har det alltid varit en dröm att spela på högsta nivån för Skellefteå AIK.”

Miranda Dahlgren var bara 17 år då Skellefteå AIK startade ett damlag. Nu är hon 24 år och var en starkt bidragande spelare till uppgången till SDHL. Hon beskriver tiden som positiv och utvecklande.
– Min tid i Skellefteå AIK har varit fantastisk på alla sätt. Vi har tagit steg för steg hela tiden och tillslut gav det resultat. För egen del har jag utvecklat mitt spel varje säsong och blivit en bättre hockeyspelare.

Nu är det dessutom klart att hon stannar i föreningen ytterligare två säsonger.
– För mig har det alltid varit en dröm att spela på högsta nivån för Skellefteå AIK. Jag fick min första matchtröja när jag fyllde 5 år och sedan dess har målet varit klart. Efter 7 säsonger i klubben kändes det som en självklarhet att följa med laget upp till SDHL, så när jag fick frågan var det inget snack om saken. Avancemanget till SDHL är helt klart det största jag varit med om i min hockeykarriär. Det är få grejer som slår den känslan man fick när slutsignalen gick.

Miranda har som sagt varit en viktig spelare under den gångna säsongen, och även en viktig spelare att få med sig i den vidare satsningen.
– Det känns ju grymt att få med Miranda på den här resan, hon har varit en jätteviktig pjäs i arbetet mot SDHL, säger sportchef Niclas Lundkvist.
– Jätteinspirerande att hon är med och bidrar till att etablera oss att bli ett lag som kan vara med och tävlar om SM-gulden i framtiden. Hon är en idrottskvinna med stort driv och passion, som vill bli bättre varje dag. Hon bidrar till vår goda träningskultur och är ett föredöme i gruppen.