Välkommen hem, Oscar Lindberg!
Publicerad: 2023-07-31
Pressmeddelande
Efter många om och men kan vi äntligen slå fast att han är klar för en återkomst i svart och gult. Med guldmedalj från 2013 har han gjort resan via Nordamerika, Schweiz och nu tillbaka till Skellefteå. “Det kommer bli magiskt, jag har saknat det otroligt mycket”, säger han. Vi säger varmt välkommen hem till Oscar Lindberg!

Oscar är från stan, han är fostrad i våra egna led och han gjorde resan via juniorlagen till A-laget och hela vägen till Guldtorget. Därefter gick flyttlasset över Atlanten för vad som skulle visa sig bli två säsonger med New York Rangers, två med Vegas Golden Knights samt en lyckad sejour i Ottawa Senators. Förra säsongen huserade Lindberg i Schweiz med ett slutfacit på 49 poäng på 60 spelade matcher för storklubben Bern. Vad som först såg ut att bli två år i den folkrika kantonen blev till ett då skutan nu vänder hemåt för vår gamle nr 24 – som skrivit på för 4 år i Skellefteå AIK Hockey.

– Det är väldigt skönt att ha detta klart. Vi har hållit på fram och tillbaka hela sommaren så att ha allt klart innan allt drar igång känns jättebra. Att komma hem har varit på tapeten i något år. Jag och familjen har känt mer och mer att vi vill bo full tid i Skellefteå så det känns jätteskönt att komma hem, säger Lindberg om hemkomsten.

31 år ung kommer han laddad med tonvis av erfarenhet från topprankade ligor samt tongivande spel för Tre Kronor i flertalet VM-turneringar.

– Det är ändå tio år jag har varit borta där jag hunnit spela i många bra ligor, fått vara med om och se mycket samtidigt som jag gjort en egen resa hockeymässigt också, säger han.

Oscar är en rejäl forward som blandar fysik och finess till ett offensivt framgångsrecept. Detta är givetvis något han vill bidra med i svartgula dressen.

– Jag vet att det är ett grymt lag jag kommer in i, som gjorde det bra ifjol och har gjort det bra ett längre tag, så jag vill komma in och hjälpa till med det jag är bra på. Förhoppningsvis kan vi gå längre tillsammans än vad de gjorde förra säsongen, säger han.

Avslutningsvis lyfter han fram en stor längtan till att äntra isen i Skellefteå Kraft Arena igen, och ser fram emot en återförening med alla svartgula fans.

– Det kommer att bli magiskt, jag har saknat det otroligt mycket. Jag var på en slutspelsmatch förra säsongen och det är ett fantastiskt tryck i arenan. Jag har saknat det här familjära också, att man känner folk runtom och att det känns mer personligt. Jag ser verkligen fram emot att få spela i Skellefteå Kraft Arena framför er igen, säger Lindberg som en sista hälsning till fansen.

GM Forssell om att göra klart med Lindberg:

– Oscars hemkomst är vi många som väntat på. Därför känns det jättekul att få göra klart med honom. Han har en hög skicklighetsnivå och kan bidra båda vägarna. Med honom får vi en viktig pusselbit i jakten på SM-guld under de kommande åren. 

Avtalet med Oscar Lindberg sträcker sig över säsongen 2026/2027.

Skellefteå AIK