Varmt välkommen, Anton Heikkinen!
Publicerad: 2023-04-28
Pressmeddelande
Efter en stark säsong i Mora IK står det klart att forwarden Anton Heikkinen stärker upp truppen till säsongen 23/24. Varmt välkommen till Skellefteå AIK!

Den Nässjö-bördige och offensiva forwarden Anton Heikkinen är det första nyförvärvet att presenteras till Skellefteå AIK:s trupp inför säsongen 23/24.

– Det känns fantastiskt roligt. Jag ser verkligen fram emot att dra igång nästkommande säsong, säger Heikkinen. 

Uppfostrad i HV71 kommer Heikkinen senast efter en stark säsong i Mora, där han stod för 38 poäng under grundserien och var en framstående spelare i lagets slutspel. Nu bär flyttlasset av upp till Skellefteå för spel i SHL till hösten. 

– Det är klart man funderat lite över sin framtid och jag landade i att det här var rätt väg för mig att gå och ett steg i rätt riktning för min fortsatta utveckling som hockeyspelare. Skellefteå som förening har jag bara hört och sett gott om så det känns väldigt bra. 

När säsongen drar igång kan vi förvänta oss fart och fläkt från Heikkinen i den svartgula tröjan. 

– Jag skulle beskriva mig själv som en energifylld spelare med bra skridskoåkning som gillar att skapa målchanser framåt och använda mitt skott. 

GM Erik Forssell om att skriva på med Anton Heikkinen: 

– Det känns kul att ha gjort klart med Anton. Han har haft en väldigt bra säsong i Mora och vi tror att det finns väldigt goda möjligheter att ta fortsatta kliv i vår miljö. Anton behärskar det mesta i spelet. Hans fart, skott och tävlingsvilja sticker ut mest. 

Kontraktet med Heikkinen sträcker sig till säsongen 24/25. 

Skellefteå AIK