Välkommen tillbaka, Filip Sandberg!
Publicerad: 2022-07-23
Pressrelease
Halvvägs in på säsongen 21/22 anslöt en spelskicklig forward från TPS. Han tog snabba kliv in i laget och spetsade formen lagom till slutspel. Nu står det klart, på födelsedagen, att han återvänder till Skellefteå AIK Hockey. "Känner mig revanschsugen från förra säsongens tidiga uttåg", säger han. Det gillar vi att höra, Filip. Grattis och välkommen tillbaka!

Sandberg, som fyller 28 idag, har över 300 SHL-matcher i bagaget och flyttade ifjol österut för spel med TPS Åbo. Det blev drygt 30 matcher för den finska storklubben innan han anslöt till Skellefteå AIK för resterande delen av säsongen 21/22. Starten blev något trubbig då covid kom i vägen men sedan kom Filip till spel och gick från klarhet till klarhet i svartgula tröjan. Han visade framfötterna i kvartsfinalserien mot Färjestad och återvänder nu till Skellefteå för att hjälpa laget gå ännu längre 2023.

– Jag vill vara med och bidra offensivt och vara en stabil spelare man kan lita på, sedan känner jag mig revanschsugen från förra säsongens tidiga uttåg, säger Filip.

Han är minst sagt glad över att detta blev klart och ser fram emot att återvända till Skellefteå.

– Det ska bli fantastiskt kul. Vi trivdes jättebra under tiden vi var där förra säsongen. Så jag känner mig taggad på att få vara med från start och se vad det kan leda till!

Avslutningsvis lyfter Sandberg fram ett personligt utvecklingsområde till kommande säsong.

– Den intensiteten jag vet att jag besitter och som jag tycker att jag visade i slutet av säsongen är en stor del av mitt spel som jag vill utveckla till ytterligare nivåer.

Erik Forssell, General Manager för Skellefteå AIK:s herrlag, om att förlänga med Filip:
– Vi är glada att fortsätta jobba med Filip. Han är en användbar spelare som efter en sjukdomsdrabbad start avslutade förra säsongen på ett bra sätt. Filip ger oss kontinuitet från förra året och vi tror att det finns ytterligare en nivå i honom.

Avtalet med Filip Sandberg sträcker sig över säsongen 2022/2023.

Samuel Söderlund