Sundsvik & Hugg förlänger

2 november 2021 19:00
Pressrelease

De har båda växt in i den svartgula SHL-kostymen med åren och skapat förutsättningar på den här nivån, vilket nu renderat i varsitt nytt Skellefteå AIK-kontrakt. Albin Sundsvik och Rickard Hugg förlänger till 2023 respektive 2024!


Sundsvik kom hit från SDE HF till säsongen 17/18 och visade framfötterna direkt under sin första J18-säsong, så pass mycket att han så småningom prisades som årets U18-spelare. Han fick chansen i A-laget redan efterföljande säsong och tog den. Nu står det klart att den 20-årige centern förblir Skellefteå AIK-spelare till och med 2023.

Albin Sundsvik, forward i Skellefteå AIK, om kontraktsförlängningen:
– Det känns fantastiskt! Jag trivs jättebra här uppe och det känns som helt rätt ställe för mig att vara på så jag är jätteglad. Jag har gått hela vägen från hockeygymnasiet och J18 till A-laget och SHL här, så jag känner att jag haft en väldigt bra utveckling och den här föreningen har hjälpt mig att bli den spelare jag är idag. Jag känner även att jag är redo att utvecklas ännu mer och är redo att ta nästa steg och det tror jag verkligen jag kan göra här.

Hugg kom hit från Kitchener Rangers till säsongen 19/20 och har tagit kliv varje år. Han stod för 11 mål i grundserien och 3 mål i slutspelet under fjolårssäsongen och har utgjort en solid kedja i denna säsongsöppning tillsammans med Linus Karlsson och Jonathan Johnson. Nu står det klart att den 22-årige vingen stannar i Skellefteå AIK till 2024.

Rickard Hugg, forward i Skellefteå AIK, om kontraktsförlängningen:
– Det känns jättebra! Skellefteå känns som hemma och jag trivs verkligen i Skellefteå AIK som förening. Vi har ett lag som kan utmana varje år och det är därför man spelar hockey också, så jag är väldigt nöjd över att det blev klart och ser fram emot en fortsättning i svart och gult.

Erik Forssell, General Manager för Skellefteå AIK, om förlängningarna:
– Att göra klart med dessa två spelare gör att vi tar ett stort steg med nästa års lagbygge. Rickard Hugg är inne på sin tredje säsong och har tagit kliv framåt under hela tiden här. Han är värdefull för oss både på och utanför isen. Albin Sundsvik har kommit fram från våra juniorled. Han är en av våra yngre spelare som driver gruppen framåt varje dag. Vi tror att han kommer att fortsätta utvecklas bra inom de närmaste åren.

Det nya avtalet med Albin Sundsvik sträcker sig över säsongen 2022/2023.
Det nya avtalet med Rickard Hugg sträcker sig över säsongen 2023/2024.