Sandberg förlänger!
Publicerad: 2023-05-16
Pressmeddelande
Han kom hit under säsongen 21/22 och tog för sig direkt. Han växte ytterligare under 22/23 och nu står det klart att det blir en säsong till i svart och gult. "Jag är revanschsugen", säger Filip Sandberg.

Sandberg, som fyller 29 i sommar, anslöt i slutet av säsongen 21/22 och tog snabba kliv in i laget. Detta ledde till ett nytt kontrakt, vilket följdes upp av en stark säsong med bland annat 11 mål och 16 assist i grundserien. Han stod även för ett par ikoniska slutspelsmål och allt detta tar han nu med sig in en ny säsong, då det är klart att han förblir Skellefteå AIK-spelare över 23/24.

– Det ska bli riktigt roligt! Jag tycker personligen att jag hittade en ny nivå i mitt spel, sedan är det såklart kul att spela för ett lag som har chansen att vinna. Jag är revanschsugen från förra säsongen, säger Sandberg.

Han är själv nöjd med fjolårsässongen och lyfter fram jämnheten som en av nycklarna bakom framgången.

– Jag tycker jag hittade en hög lägstanivå över lång tid. Skellefteå AIK är även ett lag som spelar en hockey där man är med och utmanar i varje match och det är något jag vill vara med på. Jag tror att jag kan utvecklas ännu mer i klubben och det bidrar till underskriften av ett nytt kontrakt.

Filip lyfter även fram trivseln som en av anledningarna till förlängningen.

– Det är alltid kul att gå till jobbet, sedan är det förstås en fördel när det går bra på jobbet och när vi spelar en bra hockey, vilket vi gjorde ifjol. Jag tycker bra om Skellefteå generellt. Det är en utvecklande miljö och det är de stora bitarna bakom att jag väljer att fortsätta i klubben.

GM Forssell om att förlänga med Sandberg:
– Det känns jättekul att förlänga med Filip. Han var en viktig spelare för oss förra året. Han var delaktig i alla spelformer, bidrog över hela banan och även i omklädningsrummet, och på träning hjälpte han till att driva laget. Det ska bli spännande att ha honom hos oss även kommande säsong.

Avtalet med Filip Sandberg sträcker sig över säsongen 2023/2024.

Samuel Söderlund