Varmt välkommen, Strauss Mann!
Publicerad: 2021-07-06
Pressrelease
Efter Söderbloms sorti har vi jagat en värdig ersättare och nu har vi hittat en. Han är 22 år, amerikan och kommer närmast från University of Michigan i den prestigefyllda collegeserien. "Varit med i allstarteamet två gånger", berättar målvaktstränare Holm. Varmt välkommen, Strauss Mann!

Strauss är född och uppvuxen i Connecticut och inledde ungdomskarriären i denna delstat. Därefter gjorde han en stark säsong i USHL, med en slutsumma på 93,2 i räddningsprocent. Detta gav möjligheten till spel i amerikanska collegeserien (NCAA) där han gjorde sina tre år för University of Michigan. De senaste två av dessa växte han in i collegekostymen rejält med en räddningsprocent på 93,9 samt 93,0 Nu tar han med sig detta till SHL för spel i Skellefteå AIK över säsongen 2021/2022.

– Han är en ung och uppåtsträvande målvakt som gjort det väldigt bra på collegenivå där han spelat för ett av de tio stora universiteten (Big Ten, som det kallas) och varit med i allstarteamet två gånger. Har haft en stor roll i laget, så stor att han t.o.m. varit kapten, vilket är rätt ovanligt som målvakt. En välskolad kille som är kvick i sina rörelser, har mycket skills och kan göra räddningar på många olika sätt, berättar Skellefteå AIK:s målvaktstränare Krister Holm, som scoutat Strauss.

Erik Forssell, General Manager för Skellefteå AIK, kommenterar det senaste nyförvärvet:
– Vi får in en ung och ambitiös målvakt som gjort det bra senaste säsongerna. Vi tror det finns stor utvecklingspotential i honom och att han kan uppnå det hos oss.

Avtalet med Strauss Mann sträcker sig över säsongen 2021/2022.

Samuel Söderlund
STOLTA HUVUDSPONSORER
SAMARBETSPARTNERS