Kontrakt med SDHL-meriterad back
Publicerad: 2024-04-11
Damtruppen fortsätter att fyllas på då GM Ulrika Dahlgren nu gjort klart med ytterligare en landslagsmeriterad finsk spelare – Aino Karppinen, som närmast kommer från spel med SDHL-laget Leksand.

Nu är det klart att den finländska backen Aino Karppinen, spelar i Skellefteå AIK den kommande SDHL-säsongen. GM Ulrika Dahlgren beskriver henne som en hårdarbetande back med både offensiva och defensiva kvalitéer.

– Vi är väldigt glada att vi får hälsa Aino välkommen till oss! Hon är en hårt jobbande tvåvägsback som kommer passa bra in i vårt sätt att spela. Hon har bra puckhanteringsskills och bra förmåga att hitta ytorna. Aino är en stark spelare i närkampsspelet och i kampen om pucken.

Så här kommenterar Aino själv varför valet föll på Skellefteå AIK inför kommande säsong.

– För ett år sedan, när vi kvalade mot Skellefteå AIK, fick jag ett gott intryck av organisationen och jag har hört mycket bra om både föreningen och om staden. Dessutom gillar jag det norra läget.

25-åringen har spelat totalt 77 SDHL-matcher, där hon bland annat representerat AIK och Leksand. Dessutom har hon representerat Finland i landslagssammanhang vid flertalet tillfällen. Och hon säger sig vilja jobba hårt för laget.

– Jag kommer att bidra med erfarenhet av spel i SDHL och en 100%-ig arbetsmoral, både på och utanför isen, utan att för den delen glömma bort att ha roligt under tiden, kommenterar Aino.

– Mina styrkor är att både offensivt med bra puckkontroll, och defensive genom att vinna kamper över hela isen.

Kontraktet sträcker sig över säsongen 2024-2025. 

Varmt välkommen till Skellefteå AIK!