Nilsson förlänger
Publicerad: 2021-10-21
Pressrelease
Han kvitterade med två minuter kvar och kort därefter annonserades det i arenan: Oskar Nilsson förblir Skellefteå AIK-spelare till och med 2025. "Familjen trivs otroligt bra", säger nr 58 om nya kontraktet.

Nilsson kom hit från Oskarshamn till säsongen 20/21 och blev blixtsnabbt en nyckelfigur i det svartgula försvaret. Han parades ihop med Wilsby och tillsammans har de växt fram till ett briljant backpar. Oskar vann plusminusligan förra säsongen och har inlett denna säsong med samma suveräna siffror. Nu är det alltså kritat och klart: den profilstarke backen har förlängt sitt kontrakt med Skellefteå AIK Hockey ytterligare tre år.

– Det känns helt fantastiskt! Det var det jag siktade på när jag kom hit så jag är sjukt glad och tacksam, säger han.

Det är ingen överdrift att säga att Oskar, med familj, har hittat hem i Skellefteå och det lyfter han fram som en starkt bidragande orsak till denna kontraktsförlängning.

– Familjen trivs otroligt bra. Det har varit viktigt länge, sedan att vi fick ett längre avtal så vi kan känna ett lugn i en stad vi trivs i. Så har inte min sambo fått känna sedan hon blev ihop med mig.

Han lyfter även fram föreningens framåtanda som en orsak till det nya kontraktet.

– Det känns som jag tagit nästa steg i en förening som vill utveckla spelare och ser till individen. Jag har sagt det tidigare och största skillnaden är att de tvingar mig att köra mycket fys, avslutar han med ett skratt.

Erik Forssell, General Manager för Skellefteå AIK, om kontraktsförlängningen:
– Det känns jättebra att göra klart med Oskar. Han har gjort det jättebra för oss sedan han kom hit, så det blir kul att fortsätta tre år till. Jag tycker han representerar vårt sätt att spela på ett bra sätt. Han är en spelare som hjälper oss både på och utanför isen och gör sina medspelare bättre.

Det nya avtalet med Oskar Nilsson sträcker sig över säsongen 2024/2025.

Samuel Söderlund