Daniel Fåhraeus blir ny klubbdirektör
Publicerad: 2024-04-09
Skellefteås nya klubbdirektör heter Daniel Fåhraeus. Han har tidigare varit längdchef på Svenska Skidförbundet och kommer senast från en tjänst som vd på Piteå kommunföretag. Fåhraeus har arbetat som ledare i mer än tjugo år och har bland annat haft rollen som vd för PiteEnergi under tolv år, mellan 2008-2020.

– Vi känner Daniel väl då han tidigare stöttat oss i föreningen med ledarutveckling. Vi tycker att hans ledarskapsfilosofi passar väl med det vi vill stå för; ett lagarbete som präglas av en stark vilja att växa och vinna kombinerat med hängivenhet och långsiktighet, säger Petter Mikaelsson, styrelseordförande i Skellefteå AIK Hockey.

Daniel Fåhraues har under de tre senaste åren varit vd för Piteå kommunföretag, Pikab. Innan dess var han längdchef på Svenska Skidförbundet och det är möjligheten att återigen arbeta nära idrotten som särskilt lockat:
– Det är hedrande att bli tillfrågad och jag ser det som en möjlighet som jag måste ta. Jag har haft många fina år och trivs i mitt nuvarande jobb, men jag lockas av utmaningen som klubbdirektörsrollen innebär, säger Daniel Fåhraeus.

Skellefteå AIK har vunnit tre SM-guld på herrsidan i föreningens historia – 1978, 2013 och 2014. Just nu spelar herrarna semifinal i SM-slutspelet mot Frölunda, där ställningen är 2-0 i matcher. Föreningens damlag tog klivet upp i SDHL tidigare i vår och J20-laget kommer under veckan att spela SM-final i bäst av tre matcher. U16-laget är även klart för semifinal.
– Skellefteå AIK är en organisation som presterat på hög sportslig nivå i flera år men som vill framåt. Alla som jag pratat med i föreningen vill att verksamheten ska utvecklas vidare och bli ännu bättre. Det är en riktigt inspirerande miljö att kliva in i, avslutar Daniel Fåhraeus.

Fåhraeus kommer att tillträda som ny klubbdirektör till hösten.

STOLTA HUVUDSPONSORER
SAMARBETSPARTNERS