Karl-Sören Hedlund har gått bort
Publicerad: 2021-09-29
Karl-Sören Hedlund, sista länken i den legendariska Myggkedjan, har gått bort i sviterna av en stroke. Karl-Sören blev 83 år gammal.

Karl-Sören var vänsterforward i den legendariska Myggkedjan med Acka Andersson och Garvis Määttä. Skottvillig, skridskostark, spelskicklig. Han kom från Rönnskärs IF till Skellefteå AIK och spelade sju säsonger åren 1956-1964. Det blev 23 landskamper och VM-brons 1958.

Myggkedjan tände en växande publik med sitt artisteri, byggde Skellefteå AIK:s varumärke och ledde klubben till seriesegrar och silvermedaljer i SM. Myggkedjan fick ograverad representera Sverige i en rad landskamper. Karl-Sören blev senare back och avslutade karriären i Västerås IK.

Karl-Sören Hedlund var en skicklig hockeyspelare. Men själv såg han sig aldrig som någon stjärna. Hans civila arbete var slöjdlärarens, och efter spelarkarriären blev han tränare. I båda rollerna framträdde en ödmjuk kille, som brydde sig om de ungdomar han var satt att leda. Karl-Sören Hedlund blev för många en förebild.

Karl-Sören blev invald i Skellefteå AIK:s Wall of Fame 2016 och var då på plats tillsammans med sonen.

Våra tankar går nu till Karl-Sörens familj.

Skellefteå AIK Hockey