CHL: gruppspel

Skellefteå AIK spelar i Grupp E där man kommer att möta Eisbären Berlin (Tyskland), HC Lugano (Schweiz) och Tappara Tampere (Finland). Lagen möts som tidigare i dubbla möten, ett hemma och ett borta.

Det är åtta grupper där ettan och tvåan sedan går vidare till 16-delsfinal.

27 augusti kl 19:45 HC Lugano - Skellefteå AIK
29 augusti kl 17:05 Eisbären Berlin - Skellefteå AIK
3 september kl 18:05 Skellefteå AIK - HC Lugano
5 september kl 18:05 Skellefteå AIK - Eisbären Berlin
5 oktober kl 18:05 Skellefteå AIK - Tappara Tempere
12 oktober kl 18:05 Tappara Tempere - Skellefteå AIK

ÅRSKORT

Har du ett grundseriekort i SHL så har du även möjlighet att lägga till CHL-matcherna på ditt kort.

Mer info kommer...

BERN

C Bern är regerande mästare i schweiziska National League och en av landets mest anrika klubbar.  Sedan starten 1931 har de vunnit ligaguld totalt 16 gånger, vilket är näst bäst efter Davos på 31 titlar. 


En hel del profiler har ett förflutet i huvudstadsklubben såsom schweiziska ikonerna Martin Plüss och Roman Josi men även NHL-stjärnor som Dany Heatley och John Tavares.  Numera tränas de även av Kari Jalonen som gjorde ett starkt avtryck i Skellefteå AIK säsongen 87/88. 

De spelar sina hemmamatcher i mastiga PostFinance Arena (17 000 platser) och i staden bor ca 134 000 invånare. 

Hemsida

GRENOBLE

Brûleurs de loups de Grenoble är regerande ligamästare i Frankrike och landets enda representant i CHL 19/20. Klubben grundades 1963 under namnet Grenoble HC men tog 1992 det nuvarande namnet Brûleurs de loups, vilket översätts till “de brinnande vargarna”.

En stor klubbikon är fd NHL-målvakten Cristobal Huet. De innehar totalt sju ligaguld och huserar till vardags i Patinoire Pôle Sud, med utrymme för ca 3500 åskådare. Staden är belägen i sydöstra Frankrike och har en folkmängd på ca 161 000 människor.

Hemsida

KÄRPÄT

Oulun Kärpät är en anrik finsk klubb med totalt åtta ligaguld på meritlistan, där merparten av dessa vunnits på 2000-talet. Klubben grundades 1946 i nordligt belägna Uleåborg (ca 200 000 invånare). 1977 tog man steget till SM Liiga och blev mästare bara fyra år senare.

De har haft en rad profiler genom åren som bland annat Lasse Kukkonen och Pekka Rinne men även fd AIK-spelarna Petr TenkratIvan Majesky och åter till denna säsong: Janne Pesonen. De huserar till vardags i Oulun Energia Areena med utrymme för 6614 åskådare.

Hemsida

CHL BORTAMATCHER

Vill du se en bortamatch? Kontakta repektive lag så hjälper de dig med biljetter.

Grenoble, Frankrike:
Kontaktperson Céline MONVOISIN [email protected]
Biljett: 14€/biljett (ord. 22€) om det bokas via kontaktpersonen ovan. 

Bortasektion heter "Tribune N"

Bern, Schweiz:
Biljetter till Berns hemmamatcher köps direkt i deras biljettkassa, från kl 18.00 gameday. Bortasektionen har plats för 900 personer, så risken för slutsålt är liten. Biljetten kostar 10 Schweziska Franc och betalas kontant på plats.
Kontaktperson: Judith Browne [email protected]

Kärpät, Finland:
Kontaktpersoner Jouni Loponen [email protected] 
Iikka Pirttikoski [email protected] 
Ilkka Mikkola [email protected]