Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Onsdag Ons 9 November Nov
Onsdag Ons 16 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Söndag Sön 20 November Nov
Tisdag Tis 22 November Nov
Torsdag Tor 24 November Nov
Lördag Lör 26 November Nov
Söndag Sön 27 November Nov
Tisdag Tis 29 November Nov
Onsdag Ons 30 November Nov
Torsdag Tor 1 December Dec
Idag 3 December Dec
Söndag Sön 4 December Dec
Tisdag Tis 6 December Dec
Torsdag Tor 8 December Dec
Lördag Lör 10 December Dec
Tisdag Tis 13 December Dec
Torsdag Tor 15 December Dec
Lördag Lör 17 December Dec
Söndag Sön 18 December Dec
Tisdag Tis 20 December Dec
Måndag Mån 26 December Dec
Fredag Fre 30 December Dec
Tisdag Tis 3 Januari Jan

HOCKEY PÅ GYMNASIET

ÄR DU INTRESSERAD AV NIU I SKELLEFTEÅ AIK? 

NIU står för till Nationellt godkänd idrottsutbildning. Ansökan till NIU ishockey skall i år vara Svenska Ishockeyförbundet tillhanda senast den 1 december och sker genom att klicka på ansökningsknappen nedan.

Ansökningarna görs via swehockey.se under hockeyakademin.

Ansökningar öppnar 9 september när eleverna går i årskurs nio och stänger 1 december. Besked om idrottslig antagning ges successivt och alla sökande får besked om idrottslig antagning senast 25 januari, d.v.s. innan ansökan om programval skall ske till skolan. Eleven måste i sin tur ta ställning till sina erbjudanden senast 26 januari. Den elev som inte svarar innan utsatt tid har förverkat sina erbjudanden och kan inte gå på ett elitishockeygymnasium.

Du kan söka fyra olika alternativ som ej behöver sättas i rankad ordning.
Utbildningen är 400 av totalt 2500 poäng som krävs för att få en godkänd examen, där målet för utbildningen är att eleven skall få möjlighet att förena sin hockeysatsning med studier på gymnasienivå.

GYMNASIEUTBILDNINGAR

Vi i Skellefteå AIK kan erbjuda ett stort urval av olika gymnasieutbildningar. De program som erbjuds i Skellefteå är:

  • Natur
  • Samhällsvetenskaplig
  • Barn & fritid
  • Ekonomi

För att kunna berättigas plats på NIU så måste du ha godkänd behörighet och ett slutbetyg som berättigar dig plats på önskat program. Ansökan om programval inlämnas på vanligt sätt till intagningsnämnden i din hemkommun. Där anger du att man önskar studera Specialidrott/Ishockey.

STUDIESTÖD

Alla elever får ett studiestöd på 1050 kr/månad. Detta betalas ut till eleven 10 månader/år förutsätt att eleven har god närvaro. Har eleven hög icke-godkänd frånvaro så dras studiebidraget in.

Elever från annan ort har möjlighet till ett inackorderingstillägg som baseras beroende på avståndet från hemkommunen. Hemkommunen är inte skyldig att betala ut inackorderingstillägg när antagning sker som andrahandsmottagning. Inackorderingstillägget betalas ut 9 mån/år.

VAD GÖR VI PÅ NIU?

På Skellefteå AIK:s NIU läser du Idrottsspecialisering 1,2,3 och Tränings- och tävlingslära 1. Kurserna är på 100 poäng vardera vilket totalt blir 400 poäng av totalt 2500 poäng som du läser på gymnasiet.

Alla grupper tränar individuell teknik på isen i form av skridskoåkning, puckföring, skott, närkamper, passningar och mottagningar. Till detta tillkommer även taktisk träning, spelförståelse, specifik träning för anfallare, försvarare samt målvaktsträning.

Föreläsningar och teoretisk utbildning i samarbete med skolan. Vi jobbar aktivt med förståelsen för kost, sömn och återhämtning för att kunna prestera på elitnivå. Hårt jobb, tålamod med ett eget inre driv är viktigt för oss. Vi är stolta, men inte nöjda, vi vill mer!       

Hoppas du vill vara en del i detta. Välkommen med din ansökan!         

 

KONTAKT

Vi som jobbar med NIU är: 
Niclas Lundkvist, Tim Alfredsson (MV), Krister Holm (MV) Martin Sandgren, Joel Rönnmark, Jan-Åke Tiensuu och Jacob Strandberg.

Kontaktuppgifter>