• Huvudsponsorer

Fredag Fre 4 September Sep
Onsdag Ons 9 September Sep
Fredag Fre 11 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Måndag Mån 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt
Tisdag Tis 10 November Nov
Torsdag Tor 12 November Nov
Lördag Lör 14 November Nov
Måndag Mån 16 November Nov
Torsdag Tor 19 November Nov
Lördag Lör 21 November Nov
Lördag Lör 28 November Nov
Tisdag Tis 1 December Dec
Torsdag Tor 3 December Dec
Lördag Lör 5 December Dec
Torsdag Tor 10 December Dec
Lördag Lör 12 December Dec

HOCKEY PÅ GYMNASIET

ÄR DU INTRESSERAD AV NIU I SKELLEFTEÅ AIK? 

NIU står för till Nationellt godkänd idrottsutbildning. Ansökan till NIU ishockey skall i år vara Svenska Ishockeyförbundet tillhanda senast den 1 december och sker genom att klicka på ansökningsknappen nedan.

Ansökningarna görs via swehockey.se under hockeyakademin.

Ansökningar öppnar 9 september när eleverna går i årskurs nio och stänger 1 december. Besked om idrottslig antagning ges successivt och alla sökande får besked om idrottslig antagning senast 25 januari, d.v.s. innan ansökan om programval skall ske till skolan. Eleven måste i sin tur ta ställning till sina erbjudanden senast 26 januari. Den elev som inte svarar innan utsatt tid har förverkat sina erbjudanden och kan inte gå på ett elitishockeygymnasium.

Du kan söka fyra olika alternativ som ej behöver sättas i rankad ordning.
Utbildningen är 400 av totalt 2500 poäng som krävs för att få en godkänd examen, där målet för utbildningen är att eleven skall få möjlighet att förena sin hockeysatsning med studier på gymnasienivå.

GYMNASIEUTBILDNINGAR

Vi i Skellefteå AIK kan erbjuda ett stort urval av olika gymnasieutbildningar. De program som erbjuds i Skellefteå är:

  • Natur
  • Samhällsvetenskaplig
  • Barn & fritid
  • Ekonomi

För att kunna berättigas plats på NIU så måste du ha godkänd behörighet och ett slutbetyg som berättigar dig plats på önskat program. Ansökan om programval inlämnas på vanligt sätt till intagningsnämnden i din hemkommun. Där anger du att man önskar studera Specialidrott/Ishockey.

STUDIESTÖD

Alla elever får ett studiestöd på 1050 kr/månad. Detta betalas ut till eleven 10 månader/år förutsätt att eleven har god närvaro. Har eleven hög icke-godkänd frånvaro så dras studiebidraget in.

Elever från annan ort har möjlighet till ett inackorderingstillägg som baseras beroende på avståndet från hemkommunen. Hemkommunen är inte skyldig att betala ut inackorderingstillägg när antagning sker som andrahandsmottagning. Inackorderingstillägget betalas ut 9 mån/år.

VAD GÖR VI PÅ NIU?

På Skellefteå AIK:s NIU läser du Idrottsspecialisering 1,2,3 och Tränings- och tävlingslära 1. Kurserna är på 100 poäng vardera vilket totalt blir 400 poäng av totalt 2500 poäng som du läser på gymnasiet.

Alla grupper tränar individuell teknik på isen i form av skridskoåkning, puckföring, skott, närkamper, passningar och mottagningar. Till detta tillkommer även taktisk träning, spelförståelse, specifik träning för anfallare, försvarare samt målvaktsträning.

Föreläsningar och teoretisk utbildning i samarbete med skolan. Vi jobbar aktivt med förståelsen för kost, sömn och återhämtning för att kunna prestera på elitnivå. Hårt jobb, tålamod med ett eget inre driv är viktigt för oss. Vi är stolta, men inte nöjda, vi vill mer!       

Hoppas du vill vara en del i detta. Välkommen med din ansökan!         

 

KONTAKT

Vi som jobbar med NIU är: 
Niclas Lundkvist, Tim Alfredsson (MV), Lars Marklund, Mikael Aaro, Krister Holm (MV) Martin Sandgren och Jan-Åke Tiensuu.

Kontaktuppgifter>