• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Onsdag Ons 19 Augusti Aug
Torsdag Tor 27 Augusti Aug
Fredag Fre 4 September Sep
Onsdag Ons 9 September Sep
Fredag Fre 11 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt
Tisdag Tis 10 November Nov
Torsdag Tor 12 November Nov
Hemma
Växjö
VLH
Borta
Skellefteå
SKE

Skellefteå knep extrapoängen (igen)

12 mars 2019 21:39
Matchreferat

Under tisdagskvällen spelade Skellefteå AIK den första av två matcher på seriespelets sista bortaturné. Växjö, som stod för motståndet, tog ledningen, men Skellefteå skulle kvittera. I straffduellen visade Mantas Armalis framfötterna och såg till att västerbottningarna bärgade extrapoängen.


Det är ett påslaget Skellefteå som äntrar isen i Småland under tisdagskvällen. Däremot är inte laget beredda när Växjö växlar upp. Skellefteå får spela mycket försvar och när det blir som mest pressade så får de också ett boxplay emot sig. Det blir ingenting av det, och Skellefteå får en gratischans in i matchen igen med ett eget powerplay, men kan inte heller utnyttja det. Lagen provar varandra och kämpar hårt. Mantas Armalis i målet testas ordentligt, men det går inte att rubba honom i första taget. Och att båda lagen håller sig i skottlinjen är tydligt. När signalen ljuder har det fallit sammanlagt tio skott på mål.

Hamnar i underläge
I andra akten är det fart på spelet direkt. Skellefteå får till längre byten i anfallszonen och snurrar upp Växjö, och får också tidigt med sig en utvisning. Gästerna kommer inte tillräckligt nära målet, men vaskar fram några skottlägen utan att lyckas ta ledningen. Allt eftersom bortalaget spenderar längre stunder i anfallszonen gör också hemmalaget det. Växjö trycker på ordentligt, men AIK håller ihop laget och gör det svårt för motståndarna att ta sig in till några farligare chanser. Men med sex minuter kvar av perioden håller inte försvaret längre. Då en Växjö-spelare får stå kvar väldigt när Armalis hinner inte målvakten med i sidoförflyttningen och Växjö gör 1–0. Skellefteå får ytterligare powerplay och trycker på för att kvittera, men tar sig inte närmare innan pausvilan kommer.

Tog matchen till straffar
Det är samma matchbild som möter publiken när den tredje perioden sätter igång. Lagen pressar varandra långt ut i sargerna under anfallen. Det är snålt med målchanser, men efter ungefär nio minuter skickar Fredrik Lindgren en puck mot mål. Bud Holloway tar sig in i skottlinjen och skymmer Växjös målvakt. Lindgrens skott hittar nätmaskorna till 1–1. Växjö trycker på och skapar flera farliga chanser, men resultatet håller i sig till slutsignalen.

I förlängningen tar Skellefteå kommandot direkt. Chanserna radas upp, men de sista centimetrarna saknades. Istället vaknar hemmalaget till då de skapar flera farliga lägen. Uppoffrande försvarsspel tar dock matchen till straffar, där historien ska upprepa sig. Skellefteå, som kom med tre straffvinster på de senaste matcherna, ställs mot Växjö, som inte vunnit en enda straffläggning. Joakim Lindström ser till att bibehålla målskyttet samtidigt som Mantas Armalis spikar igen kistan och tar hem extrapoängen.