• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Onsdag Ons 19 Augusti Aug
Torsdag Tor 27 Augusti Aug
Fredag Fre 4 September Sep
Onsdag Ons 9 September Sep
Fredag Fre 11 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt
Tisdag Tis 10 November Nov
Torsdag Tor 12 November Nov
Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Timrå
TIK

Skellefteå körde över Timrå

7 mars 2019 21:44
Två jublande Skellefteåspelare på väg mot glad publik samtidigt som två Timrå-spelare deppar till höger
#SKETIK

Att bortalaget Timrå fick tillbaka sin nyckelspelare Anton Wedin till torsdagens bortamatch mot Skellefteå var medelpadingarnas enda glädjeämne den här kvällen. Efter en genomklappning i den andra perioden vann Skellefteå med hela 7-0.


Att Timrå ligger hjälplöst sist i tabellen syntes inte i inledningen av matchen. Bortalaget började piggt och var säkerligen stärkta av att nyckelspelaren Anton Wedin gjorde comeback efter lång skadefrånvaro. Men det var ändock hemmalaget Skellefteå som tog ledningen, och det på ett synnerligen vackert vis. Yrvädret Tim Söderlund kom med fart in i offensiv zon och höll kyligt i pucken medan han gled förbi en back och sedan prickade krysset bakom Victor Brattström i Timrås mål. Bortalaget saknade knappast chanser till ett mål i den första perioden, men Skellefteås comebackande målvakt Gustaf Lindvall spelade stabilt och visade inga tecken på ringrost. Således gick Skellefteå till pausvila i ledning 1-0.

– Skönt! Jag fick pucken i fart och fick en yta i mitten, så det var bara att snärta dit den, sa målskytten Söderlund om sin kasse.

I en situation i slutet av den första perioden åkte Tim Söderlund på Victor Brattström vilket gav utvisning och, visade det sig, en befarad hjärnskakning för Brattström som utgick. In kom SHL-debutanten Linus Marcko - som fick en mardrömsstart. I ett Timrå-powerplay i början av andra perioden skickade Skellefteå ner pucken i Timrås zon, Marcko åkte ut för att spela den, men hans passning bakom egen målbur gick bara till Andreas Wingerli som tog den och hur enkelt som helst kunde lägga in den i den tomma kassen. Kort senare satte Oscar Möller 3-0 efter en fin passning från bakom förlängd mållinje av Linus Lindström. Wingerli blev sedan tvåmålsskytt när han från bakom förlängd mållinje tog en fräckis och vallade in 4-0 via en Timrå-försvarare. Och värre skulle det bli. Efter ett fint anfall fick Skellefteås Albin Sundsvik peta in en retur vilket betydde hans första SHL-mål och 5-0, vilket var resultatet efter två perioder.

– Magisk känsla, nåt man drömt om länge. Jättekul! Bra lir av Olimb och Bud, sen hittar jag returen och trycker till, sa den euforiske debutantmålskytten Albin Sundsvik om 5-0-målet.

Lindvall höll nollan i comebacken

Den tredje perioden blev inte fullt lika hemsk för bortalagets del, men den innehöll likafullt ett par Skellefteå-mål. 6-0 kom i powerplay när Edwin Hedberg petade in en retur och 7-0 satte Linus Lindström efter en kylig avslutning från nära håll. Att Timrå dessutom fick ytterligare spelare att addera till skadelistan gjorde det här till en mycket mörk kväll för medelpadingarna som går mot ett ovisst SHL-kval. För Skellefteå var det desto ljusare där comebackande Gustaf Lindvall höll nollan och laget passerade Malmö och gick upp på sjätte plats.

– Vi räckte inte till, vi mötte ett bra Skellefteå. Vi förlorade många närkamper och ibland får man acceptera att man förlorar mot ett bättre lag, summerade Timrås tränare Fredrik Andersson matchen.

Highlights från matchen hittar du här.