• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Onsdag Ons 19 Augusti Aug
Torsdag Tor 27 Augusti Aug
Fredag Fre 4 September Sep
Onsdag Ons 9 September Sep
Fredag Fre 11 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt
Tisdag Tis 10 November Nov
Torsdag Tor 12 November Nov
Hemma
Malmö
MIF
Borta
Skellefteå
SKE

Seger efter Armalis nolla

23 februari 2019 17:27
Matchreferat

Efter senaste tidens förluster var det ett Skellefteå i behov av poäng som åkte till Malmö på lördagen. Efter framför allt en otroligt stark insats i försvarsspelet fick man också med sig alla tre poängen hem efter matchen. Matchvinnare blev Albin Eriksson som fick peta in ledningsmålet precis i inledningen av matchen. Ett mål som sedan blev matchvinnande efter att Oscar Möller fastställt slutresultatet med 0-2 i öppen kasse i matchens sista minut. Mantas Armalis var strålande i målet och var med sin nolla den andre store matchvinnaren.


Skellefteå tar ledningen i powerplay

Skellefteå får en tidig chans att spela powerplay och då tar man chansen direkt. Adam Pettersson frispelar Albin Eriksson framför mål som kan peta in 0-1 mellan benen på Oscar Alsenfeldt. Skellefteå får spela ännu ett powerplay i den första perioden men är då inte lika lyckosamma.

I spel fem mot fem är Malmö annars det snäppet bättre laget i den första perioden. Man har lite bättre fart och står för det mesta av spelet. Därmed skapar man också fler chanser och tvingar Mantas Armalis till några riktigt bra räddningar. Malmö får också några chanser att spela numerärt överläge men lyckas inte få in pucken i den första perioden.

Ställningskrig i andra perioden

Den andra perioden är spelmässigt betydligt mer jämn än den första. Skellefteå känns lite hetare, lite tryggare och har klart mer puck än i första. Bägge lagen skapar också en hel del framåt även om utdelningen inte kommer för något lag.

Det är också fortsatt lite grinigt med ganska mycket tjafs kring avblåsningar och liknande. I och med det drabbas också bägge lagen av utvisningar men kan inte riktigt få ordning på powerplayspelet. Bägge lagen har också glödheta målvakter. I Skellefteå radar Armalis upp räddningar och detsamma gör Alsenfeldt som exempelvis får Oscar Möller helt fri mot sig ed en minut kvar av perioden och tar den i plocken.

Möller avgör i tom bur

Skellefteå inleder den tredje perioden riktigt bra. Man lyckas placera spelet i anfallszon och Malmö får bara försvara sig i periodens inledande minuter. Hemmalaget kommer dock igång allt mer och halvvägs in i perioden är matchbilden helt jämn. Skellefteå gör dock ett bra jobb att stå emot Malmös jakt på kvittering.

I den andra halvan av perioden spelar AIK bara försvarsspel. Man gör det riktigt bra och minut efter minut tickar bort för Malmö som kämpar och sliter men har otroligt svårt att komma till målchanser. Med en och en halv minut kvar av perioden lämnar Alsenfeldt. Då punkterar Oscar Möller matchen med 0-2 i öppen kasse och Skellefteå vinner.