• Huvudsponsorer

Hemma
Frölunda
FHC
Borta
Skellefteå
SKE

Alvarez inför Frölunda: "Ta pucken framåt"

15 februari 2019 14:10

Skellefteå AIK intar Scandinavium denna lördag för säsongens sista grundseriedrabbning mot Frölunda. Där vill Robin Alvarez göra en ny stark bortainsats. "Viktigt att vi jobbar hårt och är intensiva", säger han.


De tidigare mötena med Frölunda har blivit jämna historier, där vårt senaste besök resulterade i en svartgul uddamålsseger. Robin uppskattar besöken i välbesökta Scandinavium och ser fram emot lördagens match.

– Det är kul att spela där. Det brukar vara mycket folk och bra tryck på läktarna så det är alltid roligt att komma dit som bortalag.

Viktiga poäng fortsätter stå på spel i den täta SHL-tabellen där vi har möjlighet att avancera till samma poängskörd som göteborgarna vid vinst. Alvarez vet vad som krävs för att uppnå detta.

– Det är viktigt att vi jobbar hårt och är intensiva. De är ett skickligt lag så vi kan inte ge dem alltför mycket utan måste ta pucken framåt och komma ner i deras zon, sedan jobba hårt på dem där.

Han och laget ska nu försöka lägga torsdagens förlängningsförlust bakom sig och omvandla frustrationen till framgång.

– Det sitter kvar idag, känner jag. Man är lite smått irriterad över det än så vi får se till få ut det imorgon och ta revansch på oss själva.

Lördagens bortamatch har nedsläpp kl 15.15. Den visas på TV4 och C More Hockey.