• Huvudsponsorer

Onsdag Ons 19 Augusti Aug
Torsdag Tor 27 Augusti Aug
Fredag Fre 4 September Sep
Onsdag Ons 9 September Sep
Fredag Fre 11 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Måndag Mån 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt
Tisdag Tis 10 November Nov
Torsdag Tor 12 November Nov
Lördag Lör 14 November Nov
Torsdag Tor 19 November Nov
Lördag Lör 21 November Nov
Lördag Lör 28 November Nov
Tisdag Tis 1 December Dec
Torsdag Tor 3 December Dec
Lördag Lör 5 December Dec
Hemma
Linköping
LHC
Borta
Skellefteå
SKE

Viktig vinst och tre poäng

31 januari 2019 21:35
Referat

Fyllda av revanschlust åkte Skellefteå AIK ned i landet för att möta Linköping. Efter att ha tagit ledningen tidigt var övertaget ett faktum. Med dominans i den andra perioden och ett tappert försvar i slutet på tredje kunde västerbottningarna bärga tre nya poäng.


Det tar inte ens en minut innan Skellefteå hittar ett riktigt läge. Den gången är det en skridskospets som räddar hemmalaget, men gästerna fortsätter. Skellefteå skapar flera lägen, och till slut kommer utdelningen. Bud Holloway snappar upp pucken från Linköpingsmålvakten bakom buren, vänder upp och kan lägga in ledningen i öppen målbur. Efter halva perioden spelad åker Jonathan Pudas på en utvisning, men hemmalaget kan inte utnyttja överläget. Linköping tar sig in i matchen med sitt numerära överläge. Men Skellefteå ger inte upp. Med återvunnet fokus tar gästerna tag i sitt anfallsspel och snurrar runt i mer än en minut. Flera lägen dyker upp, men innan pucken hittar nätmaskorna ljuder klockan och periodvilan blir ett faktum.

Skellefteå neutraliserar motståndet
Skellefteå fortsätter med samma fart som tidigare och viker inte ned sig en millimeter. Bortalaget behåller trycket. Och ledningen skulle utökas. Med 13 minuter spelade passar Albin Lundin till sin namne Albin Eriksson som kommer fri. Den unge forwarden gör inga misstag och skickar pucken över mållinjen. Strax därefter kommer Alvarez och är sånär att skicka in en tredje puck, men den gånger hamnar skotten på fel sida nätet. Bortalaget dominerar matchen helt och Linköping gör inget väsen av sig alls förrän signalen ljuder och Emil Djuse får en klubba i ryggen. Bråket är ett faktum, och spelarna får säras av domarna innan spelarna lämnar isen.

Lindvall parerar så gott han kan
Den tredje perioden inleds med numerärt överläge för gästerna efter bråket i slutet av den föregående. Utdelningen uteblir, men Skellefteå levererar flera chanser. Med femton minuter kvar vaknar Linköping till och levererar några farliga skott, bland annat ett i stolpen. Hemmalaget bjuder upp till fight igen och tar sig närmare målburen än de gjort tidigare. Men Oscar Möller vägrar följa ramarna och skickar in 3–0 efter att ha kommit i ett friläge. Linköping får återigen en inbjudan i matchen när Robin Alvarez får sätta sig på botbänken för slashing. Hemmalaget sätter först skottet i målramen, men hittar till slut förbi Gustav Lindvall till en reducering. Linköping tar timeout och plockar målvakten direkt därefter och gör allting för att komma ikapp, men Skellefteå står emot. Gästerna håller undan och kan notera tre nya poäng i protokollet.