Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Onsdag Ons 9 November Nov
Onsdag Ons 16 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Söndag Sön 20 November Nov
Tisdag Tis 22 November Nov
Torsdag Tor 24 November Nov
Lördag Lör 26 November Nov
Söndag Sön 27 November Nov
Tisdag Tis 29 November Nov
Idag 30 November Nov
Torsdag Tor 1 December Dec
Lördag Lör 3 December Dec
Söndag Sön 4 December Dec
Tisdag Tis 6 December Dec
Torsdag Tor 8 December Dec
Lördag Lör 10 December Dec
Tisdag Tis 13 December Dec
Torsdag Tor 15 December Dec
Lördag Lör 17 December Dec
Söndag Sön 18 December Dec
Tisdag Tis 20 December Dec
Måndag Mån 26 December Dec
Hemma
Linköping
LHC
Borta
Skellefteå
SKE

Viktig vinst och tre poäng

31 januari 2019 21:35
Referat

Fyllda av revanschlust åkte Skellefteå AIK ned i landet för att möta Linköping. Efter att ha tagit ledningen tidigt var övertaget ett faktum. Med dominans i den andra perioden och ett tappert försvar i slutet på tredje kunde västerbottningarna bärga tre nya poäng.


Det tar inte ens en minut innan Skellefteå hittar ett riktigt läge. Den gången är det en skridskospets som räddar hemmalaget, men gästerna fortsätter. Skellefteå skapar flera lägen, och till slut kommer utdelningen. Bud Holloway snappar upp pucken från Linköpingsmålvakten bakom buren, vänder upp och kan lägga in ledningen i öppen målbur. Efter halva perioden spelad åker Jonathan Pudas på en utvisning, men hemmalaget kan inte utnyttja överläget. Linköping tar sig in i matchen med sitt numerära överläge. Men Skellefteå ger inte upp. Med återvunnet fokus tar gästerna tag i sitt anfallsspel och snurrar runt i mer än en minut. Flera lägen dyker upp, men innan pucken hittar nätmaskorna ljuder klockan och periodvilan blir ett faktum.

Skellefteå neutraliserar motståndet
Skellefteå fortsätter med samma fart som tidigare och viker inte ned sig en millimeter. Bortalaget behåller trycket. Och ledningen skulle utökas. Med 13 minuter spelade passar Albin Lundin till sin namne Albin Eriksson som kommer fri. Den unge forwarden gör inga misstag och skickar pucken över mållinjen. Strax därefter kommer Alvarez och är sånär att skicka in en tredje puck, men den gånger hamnar skotten på fel sida nätet. Bortalaget dominerar matchen helt och Linköping gör inget väsen av sig alls förrän signalen ljuder och Emil Djuse får en klubba i ryggen. Bråket är ett faktum, och spelarna får säras av domarna innan spelarna lämnar isen.

Lindvall parerar så gott han kan
Den tredje perioden inleds med numerärt överläge för gästerna efter bråket i slutet av den föregående. Utdelningen uteblir, men Skellefteå levererar flera chanser. Med femton minuter kvar vaknar Linköping till och levererar några farliga skott, bland annat ett i stolpen. Hemmalaget bjuder upp till fight igen och tar sig närmare målburen än de gjort tidigare. Men Oscar Möller vägrar följa ramarna och skickar in 3–0 efter att ha kommit i ett friläge. Linköping får återigen en inbjudan i matchen när Robin Alvarez får sätta sig på botbänken för slashing. Hemmalaget sätter först skottet i målramen, men hittar till slut förbi Gustav Lindvall till en reducering. Linköping tar timeout och plockar målvakten direkt därefter och gör allting för att komma ikapp, men Skellefteå står emot. Gästerna håller undan och kan notera tre nya poäng i protokollet.