• Huvudsponsorer

Söndag Sön 30 December Dec
Lördag Lör 5 Januari Jan
Torsdag Tor 10 Januari Jan
Lördag Lör 12 Januari Jan
Torsdag Tor 17 Januari Jan
Lördag Lör 19 Januari Jan
Torsdag Tor 24 Januari Jan
Lördag Lör 26 Januari Jan
Tisdag Tis 29 Januari Jan
Torsdag Tor 31 Januari Jan
Lördag Lör 2 Februari Feb
Tisdag Tis 12 Februari Feb
Torsdag Tor 14 Februari Feb
Lördag Lör 16 Februari Feb
Torsdag Tor 21 Februari Feb
Lördag Lör 23 Februari Feb
Tisdag Tis 26 Februari Feb
Torsdag Tor 28 Februari Feb
Lördag Lör 2 Mars Mar
Tisdag Tis 5 Mars Mar
Torsdag Tor 7 Mars Mar
Lördag Lör 9 Mars Mar
Tisdag Tis 12 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar
Hemma
Linköping
LHC
Borta
Skellefteå
SKE

Viktig vinst och tre poäng

31 januari 2019 21:35
Referat

Fyllda av revanschlust åkte Skellefteå AIK ned i landet för att möta Linköping. Efter att ha tagit ledningen tidigt var övertaget ett faktum. Med dominans i den andra perioden och ett tappert försvar i slutet på tredje kunde västerbottningarna bärga tre nya poäng.


Det tar inte ens en minut innan Skellefteå hittar ett riktigt läge. Den gången är det en skridskospets som räddar hemmalaget, men gästerna fortsätter. Skellefteå skapar flera lägen, och till slut kommer utdelningen. Bud Holloway snappar upp pucken från Linköpingsmålvakten bakom buren, vänder upp och kan lägga in ledningen i öppen målbur. Efter halva perioden spelad åker Jonathan Pudas på en utvisning, men hemmalaget kan inte utnyttja överläget. Linköping tar sig in i matchen med sitt numerära överläge. Men Skellefteå ger inte upp. Med återvunnet fokus tar gästerna tag i sitt anfallsspel och snurrar runt i mer än en minut. Flera lägen dyker upp, men innan pucken hittar nätmaskorna ljuder klockan och periodvilan blir ett faktum.

Skellefteå neutraliserar motståndet
Skellefteå fortsätter med samma fart som tidigare och viker inte ned sig en millimeter. Bortalaget behåller trycket. Och ledningen skulle utökas. Med 13 minuter spelade passar Albin Lundin till sin namne Albin Eriksson som kommer fri. Den unge forwarden gör inga misstag och skickar pucken över mållinjen. Strax därefter kommer Alvarez och är sånär att skicka in en tredje puck, men den gånger hamnar skotten på fel sida nätet. Bortalaget dominerar matchen helt och Linköping gör inget väsen av sig alls förrän signalen ljuder och Emil Djuse får en klubba i ryggen. Bråket är ett faktum, och spelarna får säras av domarna innan spelarna lämnar isen.

Lindvall parerar så gott han kan
Den tredje perioden inleds med numerärt överläge för gästerna efter bråket i slutet av den föregående. Utdelningen uteblir, men Skellefteå levererar flera chanser. Med femton minuter kvar vaknar Linköping till och levererar några farliga skott, bland annat ett i stolpen. Hemmalaget bjuder upp till fight igen och tar sig närmare målburen än de gjort tidigare. Men Oscar Möller vägrar följa ramarna och skickar in 3–0 efter att ha kommit i ett friläge. Linköping får återigen en inbjudan i matchen när Robin Alvarez får sätta sig på botbänken för slashing. Hemmalaget sätter först skottet i målramen, men hittar till slut förbi Gustav Lindvall till en reducering. Linköping tar timeout och plockar målvakten direkt därefter och gör allting för att komma ikapp, men Skellefteå står emot. Gästerna håller undan och kan notera tre nya poäng i protokollet.