• Huvudsponsorer

Lördag Lör 10 Oktober Okt
Måndag Mån 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt
Tisdag Tis 10 November Nov
Torsdag Tor 12 November Nov
Lördag Lör 14 November Nov
Måndag Mån 16 November Nov
Torsdag Tor 19 November Nov
Lördag Lör 21 November Nov
Lördag Lör 28 November Nov
Tisdag Tis 1 December Dec
Torsdag Tor 3 December Dec
Lördag Lör 5 December Dec
Torsdag Tor 10 December Dec
Lördag Lör 12 December Dec
Lördag Lör 26 December Dec
Måndag Mån 28 December Dec
Onsdag Ons 30 December Dec
Lördag Lör 2 Januari Jan
Torsdag Tor 7 Januari Jan
Lördag Lör 9 Januari Jan
Torsdag Tor 14 Januari Jan
Lördag Lör 16 Januari Jan
Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Örebro
ÖRE

Möller matchhjälte för Skellefteå

26 januari 2019 20:28
Matchreferat

Skellefteå Kraft Arena var välfyllt då man i samband hemmamötet med Örebro firade Klackens Dag. Det var också Skellefteå om fick inleda målskyttet i den första perioden efter ett bortamisstag. I andra perioden drog Skellefteå på sig utvisningar vilket straffade sig och Örebro kunde kvittera. Gästerna kunde sedan också ta ledningen efter ett lite slumpartat mål och gick mot seger. Först i periodens allra sista sekund kunde Oscar Möller sätta en kvittering och ta matchen till övertid. Där var det återigen Möller som fick sista ordet med sitt 3-2 i powerplay som gav Skellefteå två poäng.


Lundin gör första målet

Inget av lagen bjuder på något direkt skönspel i inledningen av matchen. Skellefteå har mest puck men omsätter gaska lite av puckinnehavet till målchanser. Örebro försöker kontra när man vinner pucken men kan inte heller skapa några farligheter. Första halvan av perioden bjuder inte på mer än ett par skott på mål totalt ens.

Med drygt fem minuter kvar av perioden spräcker dock AIK nollan. Gästernas Christopher Mastomäki spelar rakt i famnen på Mathis Olimb som kan spela fram Albin Lundin som med närmast öppet mål kan trycka in 1-0 bakom Stefan Steen. Gästerna skapar sin bästa chans i perioden i den allra sista minuten men då räddar Mantas Armalis riktigt bra med ett benskydd.

Hemmalaget gör tid i utvisningsbåset

Efter att Edvin Hedbergs klubba åkt upp i ansiktet på en Örebrospelare så får gästerna tidigt chansen att spela fyra minuter i numerärt överläge. Och efter drygt halva tiden kommer också kvitteringen när Kristian Näkyvä skjuter från blålinjen och Rodrigo Abohls styr in 1-1.

Då Skellefteå fortsätter att dra på sig utvisningar så får Örebro spela en hel del powerplay i den andra perioden. Då skapar gästerna också en hel del farligheter. Bland annat har man två stolpträffar mot slutet av perioden.

Skellefteå tappar men utjämnar

Joakim Lindström som utgått i slutet av den första perioden kom inte tillbaka i den andra och nu till tredje har man flyttat upp Jimmie Ericsson till den platsen. Åtta minuter in i den tredje perioden får Skellefteå spela powerplay för första gången i matchen. Jensen spelar på Lindströms plats men trots bra spel skapar man inte de där riktigt farliga chanserna i spelformen.

Med drygt tre minuter kvar av perioden är det istället Örebro som kan ta ledningen i matchen efter att ett höstlöv som slängts in på mål styrts in mellan benen på Armalis till 1-2. En minut senare åker Jere Sallinen på matchstraff efter att ha träffat Pudas i ansiktet med sin klubba. Och precis som perioden tar slut så gör Oscar Möller 2-2. Efter videogranskning kostateras att två tiondelar återstår när pucken går i mål.

Möller avgör i powerplay

Skellefteå inleder spelet i övertid med lång chans i powerplay och efter en dryg minut kan Oscar Möller dundra in avgörande 3-2 efter ett bra och rörligt spel från Skellefteå.