• Huvudsponsorer

Onsdag Ons 19 Augusti Aug
Torsdag Tor 27 Augusti Aug
Fredag Fre 4 September Sep
Onsdag Ons 9 September Sep
Fredag Fre 11 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Måndag Mån 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt
Tisdag Tis 10 November Nov
Torsdag Tor 12 November Nov
Lördag Lör 14 November Nov
Torsdag Tor 19 November Nov
Lördag Lör 21 November Nov
Lördag Lör 28 November Nov
Tisdag Tis 1 December Dec
Torsdag Tor 3 December Dec
Lördag Lör 5 December Dec
Hemma
Malmö
MIF
Borta
Skellefteå
SKE

Uddamålsförlust i årets sista match

30 december 2018 20:32
Referat

Under söndagen åkte Skellefteå AIK ner till Malmö för årets sista match. Efter att hamnat i underläge tidigt var uppförsbacken svår när hemmalaget utökade. Gästerna kom tillbaka och svarade upp både en och två gånger, men det sista målet som krävdes för vändning uteblev.


Det tar bara 34 sekunder, sedan får Oscar Möller sätta sig i utvisningsbåset. Skellefteå försöker att hålla undan, men efter 2 minuter kommer ledningsmålet. Möller försöker gottgöra sitt lag strax därefter när han skjuter – rakt i ribban. Spelet pendlar en hel del, men det är hemmalaget som har ett litet övertag. Skellefteå blir tillbakapressade under längre perioder. Kanske är det också lite frustration som gör att känslorna trappas upp. Efter 16 minuter spelade sätts en person från vardera lagen på botbänken för roughing. Mer hinner inte riktigt hända, och signalen ljuder över isen innan några fler lägen hinner hitta fram.

Känslorna haglar
Även den andra perioden börjar med ett känsloladdat spel. Varje avblåsning följs upp med gruff mellan spelare. Lite smittar det också av sig på spelet, där Bud Holloway utvisas för tripping efter två och en halv minut. Ett bra försvar förhindrar att ledningen utökas, och gästerna jobbar sig sakta in i matchen. Skellefteå skapar stundtals tryck, men spelet präglas av kontringar och spelvändningar. Även känslorna gör stort avtryck, och efter sex minuter står återigen en dubbelutvisning på mediakuben. Kort efter att den är avverkad byts spelarna på bänkarna ut igen. Då drabbar också Linus Lindström själv för en dubbelutvisning, vilket betyder boxplay för gästerna. Det blir ingenting av det. Istället får Skellefteå också chansen i powerplay med fyra och en halv minut kvar. Bortalaget hinner inte utnyttja det, men skapar alltmer precis innan periodpausen tar början.

Skellefteå kommer tillbaka
Tredje perioden tycks bli en återupprepning av den första då Malmö utökar sin ledning efter bara två minuter. Skellefteå vaknar till och skapar några målchanser, men det är istället återigen hemmalaget som nätar. Efter en tilltrasslad situation ligger pucken i Skellefteås målbur. Målet videogranskas och godkänns och ställningen noteras till 3–0. Malmö fortsätter att forcera och kommer närmare målet än AIK, men gästerna är heller inte utspelade. Med sex och en halv minut spelade är det återigen många känslor på isen. Efter ett större gruff på en av blålinjerna är ännu en dubbelutvisning ett faktum. Skellefteå passar också på att ta timeout för att snacka ihop laget inför det stundande fyra mot fyra-spelet. Och snacket tycks ha hjälpt. Några minuter senare sitter reduceringspucken efter ett backskott av Emil Djuse. Gästerna, åter fulla av energi, fortsätter att trycka på för att få med sig någon poäng, men istället råkar Oscar Möller sprätta upp pucken på läktarplats. Efter att ha avverkat sitt numerära underläge tar sig gästerna återigen in i anfallszonen, och med ett droppass av Bud Holloway stänker Andreas Wingerli in 3–2. Bortalaget spelar allt vad de har mot hemmalagets målbur, men Oscar Alsenfelt i Malmö gör sig stor. Med en minut kvar av matchen plockar Skellefteå målvakten, men trots att skotten tycks hagla runt hemmamålet uteblir kvitteringen och poängen går till Malmö.