• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Onsdag Ons 19 Augusti Aug
Torsdag Tor 27 Augusti Aug
Fredag Fre 4 September Sep
Onsdag Ons 9 September Sep
Fredag Fre 11 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt
Tisdag Tis 10 November Nov
Torsdag Tor 12 November Nov
Hemma
Färjestad
FBK
Borta
Skellefteå
SKE

Efterlängtad seger för Skellefteå

1 november 2018 21:40
#FBKSKE

Efter sju raka förluster fick Skellefteå till sist segerjubla igen. I en stark vändning mot Färjestad visade Skellefteå en stor moral när man tog två poäng efter seger med 3-2 efter förlängning.


Skellefteå med sju raka förluster i bagaget kom ut taggat till spel och tog tag i händelserna i Löfbergs Arena. Man fick bra snurr offensivt och tryckte stundtals tillbaka Färjestad. Men Adam Werner i hemmamålet spelade stabilt och stod emot på ett imponerande sätt.

Effektiviteten framåt var det istället Färjetsad som stod för. I powerplay skickade Mikael Wikstrand in 1-0 från sin backplats mellan benen på Mantas Armalis. På liknande sätt kom också 2-0 genom Jesse Virtanen några minuter senare.

– Det är ul att se att vårt powerplay fungerar. Vi har börjat ta lite mer skott och det lönar sig, sa Mikael Wikstrand till C More efter första perioden.

Stor press av Skellefteå

I den andra perioden var det mycket Skellefteå. Gästerna pressade på bra och bombarderade Adam Werner i hemmakassen. I powerplay kunde också Mathis Olimb reducera från nära håll till 2-1. Skellefteå hade bud på mer, men Färjestad stod emot och höll Skellefteå stången.

– Vi har det mesta av spelet och kommer till många lägen. Det gäller bara att göra mål, säger Mathis Olimb i Skellefteå till C More.

Skellefteå skulle dock få utdelning. I en något svajig tredjeperiod var det i slutskedet de stora händelserna inträffade. Med mindre än minuten kvar att spela, plockade Skellefteå ut målvakten och då prickade Jimmie Ericsson in 2-2 via stolpen.

Matchen till förlängning och där blev det precis som sist när lagen möttes i Karlstad - Emil Djuse klev fram och avgjorde. Han följde med upp i anfallet och styrde in Oscar Möllers precisa pass fram till 2-3.

Se highlights från matchen på SHL Play!