• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Onsdag Ons 19 Augusti Aug
Torsdag Tor 27 Augusti Aug
Fredag Fre 4 September Sep
Onsdag Ons 9 September Sep
Fredag Fre 11 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt
Tisdag Tis 10 November Nov
Torsdag Tor 12 November Nov
Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
HV71
HV71

HV71 stod emot Skellefteå - knep två poäng

29 september 2018 18:10
#SKEDIF

Ett vilt kämpande HV71 tog med sig två poäng från bortamötet med Skellefteå efter seger med 3-2 efter straffar. Det hårda jobbet, och en straffhjälte i Oscar Sundh säkrade gästernas första bortavinst för säsongen.


Innan nedsläpp hyllades Skellefteås trotjänare Pontus Petterström för hans tidigare insatser i klubben, och efter den ceremonin kom ett laddat Skellefteå ut till spel där man satte bra fart mot HV71.

Gästerna stod dock emot, och växte in i matchen och skapade också en hel del lägen mot Mantas Armalis i hemmamålet. Lagen spelade i ett högt tempo. Något som tog ut varandra en del chansmässigt.

– Vi spelar bra tycker jag, och sätter bra press på Skellefteå. Det gäller att vi gör jobbet ordentligt nu när vi fått en lite knackig säsongsstart, sa Simon Önerud i HV71 till C More.

Kopiöst jobbande HV71

Den andra perioden fortsatte med ett starkt jobbande HV71 som hela tiden gjorde det så svårt man kunde för Skellefteå. Ett Skellefteå som blev frustrerat och som inte kom till några klara chanser.

Istället kom HV71 att öppna målskyttet när Kristofer Berglund kontrade in 0-1 och distinkt avslutade sitt friläge. I powerplay kom också 0-2 när Simon Önerud från nära håll kunde peta in pucken bakom Mantas Armalis.

Den tredje perioden kom dock att enbart handla om Skellefteå. Hemmalaget bombade på framåt och HV71 fick slita ont för att stå emot. Jimmie Ericsson reducerade till 1-2 och några minuter senare var det kvitterat genom Oscar Möller.

Skellefteå hade sedan bud på mer, men matchen gick till straffar efter en böljande men mållös förlängning. Väl där satt det hårt inne, men efter en lång straffläggning var det Oscar Sundh som tog på sig matchvinnarrollen när han smällde in avgörandet.

Se highlights från matchen här!