• Huvudsponsorer

Hemma
Örebro
ÖRE
Borta
Skellefteå
SKE

Aho fick hål på Brage till slut

14 februari 2017 21:56
#ORESKE

Det blev en tät och målsnål match mellan Örebro och Skellefteå. Axel Brage spelade stabilt i Örebrokassen men fick i förlängningen ge sig för Sebastian Ahos skott.


Skellefteå inledde matchen inspirerat och fick till bra snurr i Örebros zon. Hemmalaget var dock giftiga i sina spelvändningar och det var på just en sådan som periodens enda mål kom. En hög puck damp ner hos Kalle Olsson som satte högsta fart framåt och överlistade Joni Ortio med ett lågt skott.

– Vi är väldigt nöjda och spelar som vi tänkt. Vi hade pratat om att sätta den lågt och det funkade bra, sa Olsson till C More i pausen.

I andra var det mycket Skellefteå som vaskade fram både det ena och andra läget. Kvitteringen kom i numerärt överläge när Joakim Lindström serverade Bud Holloway öppet mål med en läcker diagonalpassning.

Gästerna fortsatte att vara det spelförande laget i tredje. Chanser saknades inte, men samtidigt försvarade sig Örebro starkt. Hemmalaget sköt totalt i matchen bara tio skott på mål.

Det blev dramatiskt i slutet när Skellefteå hade en puck inne, men tiden var då precis ute. Men i förlängningen avgjorde ändå västerbottningarna genom Sebastian Aho.

– Vi hamnar mycket i försvarsläge, men vi försvarar oss bra. Vi tar poängen och bygger på en ny match om två dagar, sammanfattade Örebros tränare Niklas Sundblad beslutsamt till C More efteråt.

Kommande motståndare

  • Luleå-Örebro, Tors 16 feb 19:00
  • Skellefteå-Växjö, Tors 16 feb 19:00