• Huvudsponsorer

Hemma
Linköping
LHC
Borta
Skellefteå
SKE

SHL:s poängkungar ställs öga mot öga

26 januari 2017 13:00
#LHCSKE

Broc Little och Joakim Lindström är tvåa och etta i SHL:s poängliga. När Linköping gästas av Skellefteå på torsdagen ställs de mot varandra.


Formkollen

Både Linköping och Skellefteå har bra form. Hemmalaget har sex segrar på de sju senaste medan de gästande västerbottningarna är än bättre med sju raka vinster. Tittar vi på borta- och hemmaformen för lagen ser vi att Linköping endast har två förluster på de elva senaste. Dessutom har laget fyra raka vinster i Saab Arena. Skellefteås bortastatistik är även den god med tre vinster i följd.

Match i matchen

Linköpings Broc Little och Skellefteås Joakim Lindström ligger tvåa och etta i SHL:s poängliga. Little, som är mållös sedan den 1:e december, har 35 poäng. Lindström är uppe i 37 och har nio poäng på de sex senaste matcherna att jämnföra med Littles sju på lika många matcher.

Läget i lagen

I tabellen nedan visas de spelare som saknats i respektive matchtrupp den senaste tiden.

Notera att

  • Lagen har vunnit varsin match mot varandra under säsongen, sina respektive hemmamatcher.
  • Linköpings burväktare Jacob Johansson har två nollor på sina fyra senaste starter. Dock väntas Marcus Högberg, som även han varit i fin form den senaste tiden, starta.
  • Pär Lindholm har sju poäng på de fyra senaste matcher. Sedan återkomsten från hans ledbandsskada har han spelat tio matcher och gjort 13 poäng.
  • Även Bud Holloway är het med poäng i fem raka.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #LHCSKE