• Huvudsponsorer

Hemma
Luleå
LHF
Borta
Skellefteå
SKE

Straffar krävdes i Norrlandsderbyt

12 januari 2017 22:25
#LHFSKE

Det var en temporik match med mycket känslor och som länge svängde fram och tillbaka. Precis så som ett derby ska vara. Och det kämpades in i det allra sista. Efter straffläggning stod det sedan klart att Skellefteå fick åka hem med extrapoängen.


Det var en tempofylld inledning vi fick se i slaget om Norrland. Det svängde rejält emellanåt och den första akten hade kunnat sluta med mål åt båda håll. Jacob Lagacé gjorde en fin brytning in framför mål, men Joni Ortio stod pall. Det var ändå en liten favör till hemmalaget som ledde skottstatistiken med 12-5.

– På något sätt visar vi att vi är där. Vi jobbar otroligt bra och vi kan varva det med fina uppspel. Skellefteå är ett otroligt bra lag som vi måste möta med hög forecheck, vi måste ligga på dem och stressa dem till dåliga beslut. Det har vi lyckats bra med och det ska vi fortsätta med, sa Karl Fabricius till C More.

Det var ett något blekare Luleå vi fick se i inledningen av den andra perioden. Och det var bortalaget som tog ledningen. Bud Holloway krigade sig in framför mål och styrde in pucken som Sebastian Aho drog till med uppe från blå. Men hemmalaget gav inte upp och man jobbade in sig mer och mer i matchen, något som gav resultat.

Först gjorde Einar Emanuelsson 1-1 efter att Joni Ortio lämnat retur. Ilari Melart gjorde ett bra arbete fram till Emanuelsson. Samme Melart var det som hängde dit det andra målet. Jacob Lagacé kämpade hårt bakom mål och fick fram pucken till Ilari Melart uppe på vänsterkanten och som dundrade in 2-1 uppe i Ortios högra kryss.

– Det känns bra, kul match med mycket fysiskt spel. Alla åker skridskor och det är kul att spela! Idag är det en match som jag vill spela varje dag, sa Ilari Melart till C More.

Straffläggning krävdes

Skellefteå rivstartade den tredje perioden. Sebastian Aho fick en pass från Lindström som stod placerad bakom mål. Aho klev in något i banan och bombade in kvitteringspucken. Skellefteå tog sedan ledningen genom Jimmie Ericsson men glädjen blev kortvarig. Hemmalaget kvitterade dryga 40 sekunder senare genom 17-årige Isac Lundeström. Lundeström som kom in i offensiv zon, rundade Djuse och in framför Ortio som inte hängde med i sidledsförflyttningen. Sen var det ett jämnt ställningskrig.

Men det krävdes till slut straffar för att skilja de båda lagen åt. Bud Holloway klev fram och sköt den matchavgörande straffen. En straff som tog strax över höger benskydd på Joel Lassinantti.

– Det är väldigt kul att spela de här intensiva matcherna. Sista veckorna har vi haft ett helt annat go i laget, vi har något att bygga på. Vi siktar uppåt nu, det är bara det som gäller för oss! sa Joakim Lindström till C More.