• Huvudsponsorer

Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Karlskrona
KHK

Oscar Möller fixade ännu en seger för Skellefteå

3 december 2016 18:26
#SKEKHK

Oscar Möller har varit glödhet efter sin långa skadefrånvaro. Idag kom två nya mål från 27-åringen när Karlskrona besegrades med 2-0. Det var Skellefteås sjätte raka hemmaseger och maskineriet har verkligen rullat igång.


Skellefteå och Oscar Möller har fått upp ångan ordentligt i SHL. Det fick vi också erfara i dagens match mot Karlskrona. I numerärt överläge stänkte heta Möller dit 1-0 till hemmalaget bakom Johannes Jönsson 14 minuter in i den första akten. Så här sa han om målet och den första perioden i C More:

– Jag tycker Jimmy gör det riktigt starkt på tekningen, förlorar pucken men vinner tilllbaka den. Så stor eloge till honom. Sen tycker jag vi löser det bra däruppe och jag försöker bara skjuta pucken helt enkelt. De är ett bra lag och duktiga på att vara stabila i mittzonen och i offensiv zon. Det gäller att eliminera våra pucktapp, säger Skellefteås målskytt Oscar Möller i C More.

I den andra perioden handlade det mesta om Skellefteå och det var hemmalaget mot Johannes Jönsson under långa stunder. Burväktaren stod dock pall, räddade 15 skott och såg till att det bara var 1-0 till Skellefteå efter två perioder.

– De är riktigt bra Skellefteå, men vi måste våga hålla i pucken och kaxa upp oss lite. Får vi några chanser gäller det att ta dem, sa Karlskronas Alexander Bergström i C More.

Sju mål på fem matcher

I den tredje perioden var Karlskrona betydligt hetare och skapade fler bra chanser. 1-0 ledningen stod sig dock till slutminuterna. Med tom kasse och i spel sex mot fem prickade Mattias Guter insidan av stolpen och Gustaf Lindvall skulle få hålla nollan. Pucken då? Den studsade ut till Oscar Möller som lyckades skrinna sig in i mittzonen och sätta 2-0, hans andra för dagen. Segern var Skellefteås sjätte raka på hemmais och Möller har efter sin långa skadefrånvaro, nu sju mål på fem matcher.

– Jag är nöjd med min egen insats och lagets idag. Vi spelar riktigt bra i den offensiva zonen. Sedan är det alltid roligt att hänga dit dem, förklarade matchhjälten i C More.