• Huvudsponsorer

Hemma
Brynäs
BIF
Borta
Skellefteå
SKE

Slumpen avgjorde till Skellefteås fördel

1 december 2016 21:43
#BIFSKE

Brynästränaren Thomas Berglund siade att slumpen skulle avgöra matchen mot Skellefteå och i någon mening kan man säga att det blev så. Efter mycket om och men slutade en av säsongens bättre matcher med Skellefteåseger.


Brynäs och Skellefteå hade 1-1 efter den första perioden - en underhållande period med spel i högt tempo och där Brynäs hade spelövertaget, framförallt i inledningen. Hemmalaget tog ledningen sedan Lucas Carlsson fått kalasträff framför kassen och satt pucken i krysset bakom Ortio. Lika bra träff hade inte Oscar Möller som skulle skjuta pucken i slutet av perioden men missade, bättre gick det för Emil Djuse som tog tillvara på pucken i stället och satte kvitteringen med ett välplacerat skott.

Brynäs hade en puck på mållinjen men den räddades av Skellefteåspelare.

Bra tryck från båda lag

– Det är en jänmn period, förutom de 5-7 första minuterna då de är mycket bättre. Man måste kunna hålla huvudet kallt, de sätter hög press på oss men vi måste kunna lösa det på ett bättre sätt tycker jag, sa Skellefteås Fredrik Lindgren till C More efter perioden.

Emil Pettersson gav Skellefteå en tidig ledning i den andra sedan han påpassligt styrt in pucken från nära håll, assisterad av Johan Alm. Skellefteå visade goda intentioner i den andra perioden och det var fortsatt bra spel med tryck åt båda håll. Till exempel när Brynäs Kevin Clark kom in i offensiv zon, trixade med pucken så han nästan tappade kontrollen. Men från nära håll, rakt framför målet fick han träff på den studsande pucken och kunde se den gå in mellan benen på Ortio. Assist Jesper Jensen och Oskar Lindblom.

"Jag tror på slumpen här"

– Det här känns bra, det är skönt när det rullar på och man gör lite poäng. Vi får några långa anfall på dem och de får några långa anfall på oss. Vi behöver få bra tryck på dem i deras försvarszon, då får man ofta lägen, säger Oskar Lindblom, Brynäs, till C More.

Även den tredje perioden blev tempofylld och chansrik, spelet böljade fram och tillbaks och ingen kan nog klaga på underhållningsvärdet.

– Jag tror på slumpen här, det är två jämna lag och det böljar fram och tillbaks, sa Brynästränare Thomas Berglund till C More när matchen närmade sig sitt slut.

Det kom också att bli en slumpsituation som avgjorde. I en rörig situation framför Brynäsmålet, där backen missade en rensning efter en skottretur kunde Oscar Möller snappa upp pucken, i brist på annat göra en piruett och från litet avstånd fick han iväg en puck mot mål som David Rautio i Brynäskassen tvingades släppa in.

– Jag försöker bara hitta fria ytor, jag har bra spelare med mig i min kedja. Det var otroligt viktig match, vi hade som mål att åka ner och nypa de här poängen, sa Skellefteås matchvinnare Oscar Möller till C More efter matchen.