• Huvudsponsorer

Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Linköping
LHC

Skellefteås powerplay fällde Linköping

27 oktober 2016 21:33
#SKELHC

Skellefteå är tillbaka på vinnarspåret i SHL efter två raka nederlag. I dagens hemmamöte mot Linköping kom en rejäl islossning när gästerna slogs med klara 4-1, efter tre mål i powerplay.


Skellefteå inledde torsdagens möte med Linköping bäst, men efterhand tog gästerna över. Östgötarna lyckades två gånger träffa målramen i den första perioden. I slutet av perioden åkte Linköping på en utvisning, som blev kostsam. Emil Pettersson åkte slalom genom Linköpingsspelare innan han serverade Jesper Olofsson som pricksköt in 1-0.

– Vi gör en dålig period och tar för lång tid på oss i det vi gör. Chanserna har vi men spelet i övrigt måste upp. Jag tror alla känner att vi måste upp, vi får gå in och tag i det nu så ser det nog bättre ut i andra, sa Skellefteås Jesper Olofsson i C More efter period ett.

I den andra akten fortsatte gästerna att vara det drivande laget, men vad hjälpte det. Istället för utdelning för östgötarna dubblade Skellefteå sin ledning fram till 2-0. Jimmie Ericsson hittade Emil Djuse som från blålinjen sköt pucken förbi Johansson. Efter målet tog Skellefteå över och var det bättre laget fram till pausvilan.

– Jag tycker inte att vi är dåliga, men vi måste hitta ett sätt att göra mål. Vi kommer inte in på kassen, trots att vi har massor av tid i anfallszonen, sa Linköpings Broc Little.

Nätade i första bytet

I den tredje perioden inledde hemmlaget i numerärt överläge och precis innan Linköping blev fulltaligt lyckades Skellefteå utöka sin ledning till 3-0. Pär Lidholm tog tillvara på en retur och lade in pucken i mål. Senare i perioden kom ett nytt powerplay och då var det dags igen. Joakim Lindström klev fram och avlossade ett rappt skott som en skymd Johansson inte kunde rädda.

Innan matchen var över lyckades gästerna till slut få hål på Joni Ortio i hemmakassen. Gabriel Carlsson, i sitt första byte i matchen, skickade en projektil från blålinjen i mål.

I och med seger bröt Skellefteå sin två matcher långa förlustsvit. Linköping har nu två raka nederlag och åkte ner till elfte plats i tabellen.

– De gör tre mål i powerplay och vi är ofarliga i den spelformen. Vi saknar skräpa, kaxighet och pondus för att skapa de där farliga chanserna. Jag tror varken Linköping eller Skellefteå är nöjda med säsongsinledningen. Vi har en resa att göra och vi kan inte acceptera att förlora så mycket matcher som vi gör, sa en besviken Dan Tangnes i C More.