• Huvudsponsorer

Hemma
HV71
HV71
Borta
Skellefteå
SKE

Målfyrverkeriet gav HV71 tre säkra poäng

1 oktober 2016 18:29
#HV71SKE

HV/1 hade rejäl målfest under lördagen när ett skadedrabbat Skellefteå var på besök. Hela 7-1 slutade matchen efter att HV71 egentligen punkterat drabbningen redan i den första perioden.


Gästande Skellefteå kom till Kinnarps Arena med ett helt koppel skadade spelare och många var nyfikna på att se hur gästerna skulle klara av hemmalagets anstormning i matchens inledning. Svaret blev - inte alls.

HV71 sköljde över Skellefteå och bakom Gustaf Lindvall rasslade det i nätet gång på gång. Ted Brithén öppnade målskyttet i spel fem mot tre och sedan ökade Erik Andersson, Martin Thörnberg och Chris Abbott på målskörden så att 4-0 lyste klart på resultattavlan efter 20 minuters spel.

– Total utdelning, klart vi är nöjda, sa Martin Thörnberg till C More efter första perioden.

HV71 visade upp en exemplarisk defensiv

Om det var fartfyllt och frejdigt i den första perioden så var det desto lägre tempo i resterande deler av denna lördagsdrabbning. HV71 spelade stabilt bakåt och Skellefteå hade problem att komma till några klara chanser även om det fanns en del lägen som mycket väl kunnat resultera med lite flyt för Skellefteå.

Men det flytet hade inte gästerna denna kväll, även om Emil Pettersson reducerade tidigt in i den tredje perioden. HV71 var numret större och Erik Andersson kunde snabbt utöka ledningen till 5-1 efter reduceringen och efter det spelade hemmalaget mest av matchen och kunde inkassera tre säkra poäng efter att dessutom ökat på ledningen med både 6-1 och 7-1.