• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 26 Februari Feb
Torsdag Tor 28 Februari Feb
Lördag Lör 2 Mars Mar
Tisdag Tis 5 Mars Mar
Torsdag Tor 7 Mars Mar
Lördag Lör 9 Mars Mar
Tisdag Tis 12 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar
Lördag Lör 23 Mars Mar
Måndag Mån 25 Mars Mar
Onsdag Ons 27 Mars Mar
Fredag Fre 29 Mars Mar
Söndag Sön 31 Mars Mar
Tisdag Tis 2 April Apr
Onsdag Ons 14 Augusti Aug
Torsdag Tor 22 Augusti Aug
Fredag Fre 30 Augusti Aug
Söndag Sön 1 September Sep
Torsdag Tor 5 September Sep
Lördag Lör 7 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Hemma
Växjö
VLH
Borta
Skellefteå
SKE

Final: Svensson bar Skellefteå till bortaseger

19 april 2015 21:10

För fjärde gången i årets SM-finalserie vann bortalaget. Den här gången var det Skellefteå som fick sista ordet mot Växjö i Vida Arena - men det satt långt inne. Efter ett sent avgörande mål av Pär Lindholm kunde SAIK ändå segra med 2-1 och därmed kvittera till 2-2 i matcher.


Inför kvällens fjärde finalmöte i Vida Arena ledde Växjö Lakers med 2-1 i matcher mot Skellefteå AIK. Därför kunde dagens drabbning bli Växjös sista hemmamatch för säsongen, förutsatt att man skulle vinna två raka matcher. Fansen ville ta vara på det och gick i stor grupp mot arenan innan nedsläpp.

Vid matchstart skulle dock hemmafansen tystas ganska omgående. Som så många gånger förr var det Axel Holmström som lät spelet tala. Den här gången gjorde SM-slutspelets 18-årige poängkung allt på egen hand och satte pucken mellan benen på målvakten Stefan Steen.

Den fullträffen kom efter bara tre minuters spel. Trots det kom målet att förbli det enda i den första perioden. Resterande del var nämligen mål- och chansfattig, utan något utmärkande spelmässigt övertag åt något håll.

– Det är kul att spela just nu. Vi är revanschsugna idag och jag försöker bara jobba hårt, sa målskytten Holmström till TV4 efter 20 minuters spel.

"Har matchen där vi vill"

Båda lagen efterfrågade högre tempo i den andra perioden - och fick gehör. Spelet fortsatte att svänga fram och tillbaka i mellanakten, med snabbare spel och fler samt bättre målchanser. Växjö var som farligast i sina numerära överlägen, medan Skellefteå hotade med snabba omställningar.

Ironiskt nog var det dock i den här perioden som målen uteblev helt och hållet. På resultattavlan stod alltså fortfarande 0-1 när den tredje perioden skulle ta vid. Då var Skellefteås tränare Hans Wallson, av flera anledningar, nöjd med sitt lags prestation.

– Vi har gjort två bra perioder och har matchen där vi vill, sa Wallson till TV4.

Enastående Svensson

Om Wallson tyckte att SAIK hade kontroll på matchen efter två perioder, skulle han snabbt bli varse om något annat. Växjö kom nämligen ut som ett nytt lag i den tredje perioder och radade upp målchanser, som tvingade bortamålvakten Markus Svensson att visa sig från sin bästa sida.

Till slut kunde dock inte ens en storspelande Svensson rå sig på Växjö. I spel fem mot fyra lyckas Jeff Tambellini, fint framspelad av Nick Johnson, sätta pucken i nät. Den Växjö-lyckan skulle visa sig bli kortvarig och en kort tid senare sjönk Vida Arena i tystnad.

Det skedde efter att Pär Lindholm hade fått hål på Stefan Steen, efter lite kalabalik framför kassen. Växjö hade sedan bud på kvittering ända fram till slutet, men Markus Svensson blev övermäktig den här kvällen.

– Det här var en heroisk insats, jag är oerhört imponerad av spelarna, sa Skellefteås tränare Hans Wallson till TV4 efter matchen.

– Vi skapade otroligt mycket lägen och visar upp en bra utveckling, svarade i sin tur Växjö-tränaren Sam Hallam till TV4 efteråt.

I och med kvällens Skellefteå-vinst är det kvitterat till 2-2 i finalserien.