• Huvudsponsorer

Hemma
AIK
AIK
Borta
Skellefteå
SKE

Mardrömsstart fällde AIK på Hovet

30 januari 2014 22:10

AIK behövde verkligen en trepoängare när serieledande Skellefteå kom på besök men åkte istället på säsongens tjugofemte förlust. AIK kunde inte ha fått en sämre start på matchen då Skellefteå ledde med 2-0 redan efter drygt tre minuter. AIK försökte desperat komma efter en bra andra period men fick inte hål på Stefan Steen i mål. Istället kunde Skellefteå stänga matchen i sista perioden efter mål av Joakim Lindström och Viktor Arvidsson. Det sista målet som betydde slutresultatet 4-1 kom i öppen kasse med en sekund kvar att spela.


AIK som behöver alla poäng de kan få fick en mardrömsstart på matchen i Hovet. Skellefteå rivstartade och Erik Andersson kunde driva in från sidan av kassen och sätta pucken bakom Hamberg i mål redan efter 1.26. Två minuter senare var det dags igen när Jimmie Ericsson gjorde 2-0 för gästerna i powerplay. Patric Blomdahl i hemmalaget hade visats ut för en slashing som skulle visa sig bli kostsam när OS-spelaren Jimmie Ericsson kunde raka in 2-0 från nära håll. Efter ledningsmålet försökte AIK etablera lite spel i Skellefteås zon men SAIK spelade stabilt och släppte inte till några större farligheter. Istället var det Skellefteå som fortsatte att anfalla och efter att Christian Sandberg utvisats i hemmalaget var det stundtals rena bombardemanget mot AIK-kassen. Men Alexander Hamberg i mål stod för några riktigt bra räddningar och höll kvar AIK i matchen. AIK jobbade sig in i matchen och kunde med drygt tre minuter kvar reducera genom Oscar Steen som efter att Oscar Ahlström stulit pucken från en skellefteåback och hittat fram till Steen som med en backhand kunde reducera för stockholmarna.

AIK bättre i andra perioden

AIK kom ut mycket aggressivare till den andra perioden samtidigt som Skellefteå gick ner lite i tempo. Båda lagen hade några chanser men det var AIK som var närmast en kvittering. Allra närmast var Brett Carson som med en handledare sånär överlistade Stefan Steen i Skellefteås kasse men skottet tog i ribban. AIK fick även chansen att göra mål i fem mot tre men Skellefteå stretade emot bra och klarade av det numerära underläget.

AIK förankrat i botten av tabellen

Den tredje perioden var jämn spelmässigt men det var Skellefteå som i mitten av perioden kunde trycka in 3-1 i powerplay. Målskytt för gästerna var Joakim Lindström som med ett hårt direktskott vid Alexander Hambergs närmsta stolpe kunde punktera matchen. AIK gjorde vad de kunde för att komma tillbaka in i matchen och med tre minuter kvar tog Rikard Franzén ut Hamberg för spel sex mot fyra. Men det blev ingen nerv i matchen och istället kunde Viktor Arvidsson sätta avgörande 4-1 i tom kasse med bara sekunden kvar av matchen. Seger innebär att AIK är fortsatt förankrat i botten av tabellen medan Skellefteå befäste sin serieledning ytterliggare.

– Vi behöver få ett bättre självförtroende. Men förutom starten på matchen tycker jag att vi gör det bra idag men vi måste börja göra mål, sa AIK:s tränare Rikard Franzén till C More efter matchen.