• Huvudsponsorer

Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Leksand
LIF

Skellefteå avgjorde mot Leksand i slutskedet

4 oktober 2013 21:30

Skellefteå hemmabesegrade Leksand men det satt påtagligt långt inne. Det blev 2-1 (0-0, 0-0, 2-1) till slut där Oscar Möller avgjorde med blott 34 sekunder kvar att spela.


Första perioden slutade mållös trots en hel del Skellefteåtid i gästernas försvarszon, inte minst tack vare tre numerära överlägen. Men laget som hittills snittat mål i vart fjärde power play-spel förmådde inte utnyttja dessa lägen. Så blev heller inte fallet i den andra akten. Leksandsmålvakten Joel Gistedt, som stod sin första SHL-match för säsongen, var tät och släppte inte alltför många returer.

Samtliga mål tillkom istället i den tredje perioden. Jimmie Ericsson var på rätt plats vid rätt tillfälle i spel fem mot fyra och ordnade 1-0. Ericsson var en av två hemmaspelare som satt på botbänken samtidigt längre in i perioden, vilket Leksand utnyttjade genom Jacob Blomqvist på målvaktsretur. 1-1 och då stod matchklockan på 15.31 och det var alltså i spel fem mot tre. Och när det endast återstod 34 sekunder drog Oscar Möller dit 2-1 bakom en storspelande Joel Gistedt. Också det med en man mer på isen.

Därmed är de regerande mästarna tillbaka på förstaplatsen i SHL-tabellen.