• Huvudsponsorer

Hemma
Frölunda
FHC
Borta
Skellefteå
SKE

Skellefteå segrare i julmatchen

14 december 2013 18:55

Det var folkfest på Gamla Ullevi i julmatchen när Frölunda tog emot Skellefteå. De flesta i publiken gick nog ändå hem lite smått besvikna eftersom att Skellefteå tog alla tre poäng som stod på spel på uteisen när man vann med 4-1.


Det var en riktigt bra stämning på Gamla Ullevi i julmatchen där Frölunda tog emot Skellefteå. Matchen blev först uppskjuten i 40 minuter efter ihärdigt regnande över Göteborg men när regnet hade lagt sig tog spelet fart och det var gästande Skellefteå som hade konserverat matchtempot bäst i väntandet på nedsläpp.

Redan efter en minut tog nämligen gästerna ledningen genom Niclas Burström som följde upp sin egna retur och slog in pucken i nät till den stora tillresta Skellefteåpublikens glädje.

Den andra perioden tillhörde Frölunda för det mesta. Man pressade på ganska hårt och Skellefteå fick jobba hårt för att freda sitt mål. Efter halva andra perioden bytte båda lagen målvakter och i Frölundas mål hoppade Lasse Johansson in och han fick en tuff start.

När Skellefteå stack upp på en kontring så small det till i nätet bakom Johansson. Petter Emanuelsson tog tillvara på sin retur och satte pucken högt och vi hade 0-2. Men innan perioden var över skulle vi också få 0-3 på tavlan.

Viktor Arvidsson kom tillsammans med Oscar Möller i en två mot en situation. Arvidsson släppte perfekt till Möller som bara hade att lägga in 0-3 i öppen bur.

Den tredje perioden började i Skellefteås anda helt och hållet. Man bevakade sin tremålsledning på bästa sätt och hade full kontroll. Men allt eftersom åt sig Frölunda in i matchen och när Tom Nilsson dundrade in 1-3 så gungade hela Gamla Ullevi.

Frölunda fortsatte att pressa på och skapade en hel del heta målchanser men Markus Svensson kom då upp stort i Skellefteås kasse. Han hade bestämt sig för att inte släppa in en till puck i nätet bakom sig och han lyckades med det.

Skellefteå kunde hålla undan och vinna julmatchen mot Frölunda utomhus på Gamla Ullevi med 1-4 till slut efter att Viktor Arvidsson satt sista pucken i öppen bur.