• Huvudsponsorer

Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Frölunda
FHC

Frölunda segrade i seriefinalen

3 mars 2014 21:36

Det blev tennissiffror i bortalaget Frölundas favör i seriefinalen mot Skellefteå. Och då Växjö samtidigt kammade noll har laget definitivt säkrat andraplatsen i grundserien.


Bortalaget Frölunda redde i ett tidigt skede ut ett långvarit tre mot fem-spel. Stärkta av det kunde laget också ta ledningen i seriefinalen, kort efter det att de blivit fulltaliga. Formstarke Magnus Kahnberg avslutade med ett handledsskott från högra tekningscirkeln efter en bra uppåkning av backen John Klingberg. Ett rejält slarv i egen zon - med en man mer på isen dessutom - gjorde dock att hemmalaget tilläts kvittera. Viktor Arvidsson var vaken på den missen och blev således kvitteringsskytt. 1-2-skytt blev förre Skellefteåbacken John Klingberg, som hittade hemmamålvakten Markus Svenssons bortre hörn. Då återstod endast 26 sekunder av perioden.

I den andra perioden kunde tabelltvåan dra ifrån ytterligare. Först genom 1-3-målet som gjordes av Nicklas Lasu, ett mål som kom lite ur tomma intet då Frölunda lyckades återerövra puck i anfallszon. Och kort därpå hittade lagets poängkung Mathis Olimb bortre krysset, efter att backen Christian Bäckman fyllt på och skymt bra framför mål i power play.

Frölunda drog ifrån med ytterligare två mål i den tredje perioden. Först Dick Axelsson som avslutade ett fint power play-spel, och avslutningsvis Max Görtz som från nära håll styrde in Oliver Bohms direktskott från backplats.

– Vi gör en riktigt bra match där det svänger, är mycket kamp och heta dueller, sa Frölundas Joel Lundqvist till C More efter segern.

I och med att Växjö inte fick med sig några poäng alls från sin match mot Linköping så står det klart att Frölunda blir tvåa i grundserien bakom just Skellefteå.