• Huvudsponsorer

Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Färjestad
FBK

Färjestad straffade Skellefteå i tät match

19 oktober 2013 18:40

Det var mycket känslor och härlig hockeyunderhållning i Skellefteå Kraft Arena när Färjestad tog två poäng efter seger mot Skellefteå med 4-3 efter straffar. Matchhjälte blev Joakim Hillding som stod för två mål i matchen.


Matchen startade i ett ursinnigt tempo och det var gästande Färjestad som satte högsta fart. Man pressade Skellefteås backar hårt och hemmalaget fick svårt att skapa några kreativa uppspel och anfall. Därför var det lite förvånande att det var Skellefteå som tog ledningen i matchen. I deras första långa anfall i Färjestads zon så styrde Martin Lundberg in 1-0 pucken.

Men Färjestad skulle få sin belöning och Joakim Hillding snärtade upp 1-1 pucken i det högra krysset kort därefter.

Färjestad styrde det mesta av spelet även i den andra perioden men precis som i den första fick man jaga eftersom Skellefteå tog ledningen genom Jonas Frögren som med ett rungande skott hittade nätmaskorna. Men Färjestads kämpande skulle ge resultat. I powerplay hittade Jack Connolly en fristående Max Görtz i slottet som direktsköt in 2-2. En ställning som var med in till den tredje perioden i en mycket underhållande match med bra kamp och mycket känslor.

Tredje perioden bjöd på samma mynt med mycket känslor. En tuff match som såg ut att få sitt avgörande när Jack Connolly satte en retur till 2-3 med knappa fyra minuter kvar. Men Skellefteå startade en forcering som skulle ge resultat. med fyra sekunder kvar av matchen störtade Jimmie Ericsson mot mål och styrde in kvitteringen till 3-3.

Matchen gick således till en förlängning som blev mållös och sedan till straffar där Färjestad drog det längsta strået. Joakim Hillding blev matchvinnare med en läcker straff rätt upp i nättaket.