• Huvudsponsorer

Hemma
HV71
HV71
Borta
Skellefteå
SKE

Skellefteå vann klart borta mot HV71

21 oktober 2013 21:20

Förra gången lagen möttes blev det 5-0 till Skellefteå. I måndagens möte hamnade man i underläge efter halva första perioden. HV71 spelade bra i stora delar av matchen men gästernas effektivitet avgjorde. Siffrorna skrevs till 1-5 till Skellefteå.


Varsitt mål föll under de inledande första tjugo minuterna. Ett inspirerat hemmalag utnyttjade ett numerärt överläge och Andreas Jämtin styrde in ledningspucken bakom Markus Svensson efter halva perioden.

Petter Emanuelsson har inte haft det så lätt med målskyttet hittills men ibland krävs det inte så mycket till skott. Med några minuter kvar slängde han ur dålig vinkel iväg ett skott. Det var välplacerat och tog troligtvis på en hemmaklubba innan det nådde fram.

HV71 höll jämna steg med Skellefteå men det var gästerna som gjorde målen i andra. Viktor Arvidsson och Niclas Burström såg till att västerbottningarna gick till pausvila i tvåmålsledning, 1-3.

Anssi Salmela som debuterade för HV71 fick mycket speltid och stort förtroende från lagledningen redan från start. Inga noteringar i poängprotokollet men han kommer säkerligen att betyda en del för HV71 framöver.

Hemmalaget hade chansen i spel fem mot tre i början av tredje perioden men oflytet grinade dem i ansiktet. Arvidsson kom direkt från utvisningsbåset, perfekt till pucken och gjorde inget misstag fri med Wesslau. 1-4 och matchen kändes avgjord redan där. Sebastian Aho ökade på till 1-5 efter ett mönsteranfall och Skellefteå gjorde en gedigen insats. HV71 får knyta näven igen på onsdag mot Färjestad.