• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 3 December Dec
Lördag Lör 5 December Dec
Tisdag Tis 8 December Dec
Torsdag Tor 10 December Dec
Lördag Lör 12 December Dec
Måndag Mån 28 December Dec
Onsdag Ons 30 December Dec
Lördag Lör 2 Januari Jan
Torsdag Tor 7 Januari Jan
Lördag Lör 9 Januari Jan
Torsdag Tor 14 Januari Jan
Lördag Lör 16 Januari Jan
Tisdag Tis 19 Januari Jan
Torsdag Tor 21 Januari Jan
Idag 23 Januari Jan
Torsdag Tor 28 Januari Jan
Lördag Lör 30 Januari Jan
Söndag Sön 31 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Februari Feb
Lördag Lör 6 Februari Feb
Tisdag Tis 16 Februari Feb
Torsdag Tor 18 Februari Feb
Lördag Lör 20 Februari Feb
Tisdag Tis 23 Februari Feb
Torsdag Tor 25 Februari Feb
Lördag Lör 27 Februari Feb
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Lördag Lör 13 Mars Mar
Hemma
HV71
HV71
Borta
Skellefteå
SKE

Fredrik Lindgren matchvinnare för Skellefteå i slutminuten

17 mars 2014 21:35

Skellefteå AIK besegrade HV71 på bortaplan med 3-2 för 2-0 i matcher efter ett sent avgörande med mål fram backen Fredrik Lindgren när endast sex sekunder återstod av den tredje perioden.


Skellefteå AIK hade ledningen med 1-0 i matcher inför kvällens andra kvartsfinalmöte. Det var även gästerna Skellefteå som startade bäst i Kinnarps Arena där laget gick till den första periodvilan med en 2-0-ledning över HV71. I Skellefteås första powerplay för matchen kom även matchens första mål när Melker Karlsson tog tillvara på en målvaktsretur från Gustaf Wesslau som inte kunde hålla Oscar Möllers direktskott från slottet. Karlsson dök upp på den bortre stolpen och kunde raka pucken i mål för 0-1. När minuten återstod av den första perioden kom även 0-2 när Adam Pettersson styrde upp pucken högt i nät bakom en skymd Wesslau efter backskottet från Martin Lundberg.

I den andra perioden kom hemmalaget tillbaka och Johan Lindström tog tillvara på ett misstag från Skellefteå och skrinnade sig fri efter sju minuter. Fri med Markus Svensson svarade Lindström för en lång dragning över till backhand innan han satte pucken i nättaket för 2-1-reduceringen. Inga fler mål föll trots tre stycken numerära underlägen för HV71.

Dramatisk slutminut av tredje perioden

Den tredje perioden blev högdramatiskt när HV71:s Toni Rajala kvitterade med ett riktigt kanonskott endast tre minuter in. HV71 tog i det läget över matchen helt och publiken i Kinnarps Arena lyfte hemmaspelarna mot ett segermål. Skellefteå AIK:s målvakt Markus Svensson svarade för flera riktigt vassa räddningar och när en minut återstod av perioden sköt Filip Sandberg ett skott som rungade i ribban bakom Svensson innan pucken studsade ner på mållinjen och ut.

"Det är dumt att klaga"

Istället tog Joakim Lindström hand om pucken, drev upp den i banan och in i anfallszonen innan han släppte pucken till backen Fredrik Lindgren som sköt 2-3 när endast sex sekunder återstod av perioden. Lindgrens kasse blev det matchavgörande målet och matchhjälten sa följande till Kanal 9 efter slutsignalen:

– Det var riktigt skönt mål med klockan på 19:54. Matcherna kommer att gå i vågor för det gör alla matcher. HV71 för 2-2 ganska tidigt vilket ger energi och vi blir passiva. Det är dumt att klaga när man avgör med sex sekunder kvar. Det var lite som hemma sist där vi för matchen utan att kunna göra mål. Förr eller senare vet vi att målen kommer så det är en styrka att fortsätta köra på, sa Lindgren och avslutade:

– Vi tar en match i taget. Nu laddar vi batterierna inför den tredje matchen på onsdag.

Skellefteå leder nu matchserien med 2-0 i matcher och nästa möte sker i Skellefteå Kraft Arena.