• Huvudsponsorer

Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Frölunda
FHC

Skellefteå besegrade Frölunda i premiären

14 september 2013 18:34

De regerande svenska mästarna Skellefteå AIK besegrade Frölunda med 3-2 när SHL hade premiär under lördagen. Matchvinnare blev Joakim Lindström med två mål och en assist.


Skellefteå var seriens bästa lag ifjol och när premiären mot Frölunda satte igång så visade man inte något som tydde på att det kommer bli annorlunda den här säsongen. Man satte högsta fart direkt och Frölunda hade problem att motstå hemmalagets press.

Joakim Lindström snärtade in 1-0 i powerplay och backen Jonas Frögren kunde trycka in 2-0 från sin backposition innan den första perioden var över. En period som Skellefteå till stora delar dominerade.

– Vi spelade för slafsigt i den första perioden, sa Frölundas Robin Figren till C More i periodpaus.

Men även den andra perioden tillhörde hemmalaget Skellefteå som kontrollerade händelserna på isen. 3-0 kom också följdaktligen då Joakim Lindström hittade nätet för andra gången denna premiärkväll. Återigen i powerplay. Den här gången med en snärtig backhand.

Skellefteå gick ut till den tredje perioden i hopp om att kontrollera matchen. Men Frölunda ville annat och kämpa kopiöst för att komma tillbaka in i matchen. Andreas Johnsson satte 3-1 och Alexander Wennberg satte 3-2 och matchen var helt öppen. Men Skellefteå höll ut och kunde vinna med 3-2.